Zwitserse trein-Zwitserse toerisme bron

Advertentie

Jubilerende Jungfraubahn, wijnwandelen en Swiss Travel System, het Zwitsers Verkeersbureau presenteert zich op de Vakantiebeurs 2012 in het fraaie ‘‘Zwitserlandhuis’’ in hal 9, van 11 tot en met 15 januari 2012. (Jaarbeurshal-Utrecht) De Jungfraubahn, met op de achtergrond de berg, die de spoorlijn haar naam gaf. Dit jaar viert de bergbaan haar honderdjarig jubileum. Jaarlijks bezoeken zo’n 650.000 toeristen uit de hele wereld de Jungfraujoch. Op de grote stand van het Zwitserland Toerisme zijn vele populaire vakantiebestemmingen van Zwitserland met eigen medewerkers aanwezig. Verder is er het team van het Swiss Travel System, dat informatie geeft over reizen met trein, bus, boot en bergbaan.

Souvenir 100 jaar Jungfraubahn

Jungfraubahn
In verband met het 100-jarig jubileum van de Jungfraubahn kunnen beursbezoekers zich op een stationnetje in een nostalgisch treindecor laten fotograferen en meedoen aan een reiswedstrijd. De jubilerende spoorlijn is een echte toeristentrekker en voert naar het op 3454 meter hoogst gelegen treinstation van Europa. In de stand van Zwitserland komt een oud houten treinbankje te staan tegen het decor van het Jungfraumassief. Bezoekers kunnen zich daar op de foto laten zetten en alle gewenste informatie krijgen van de charmante gastvrouw ‘‘Heide’’, om hun vakantie in Zwitserland voor te bereiden.

Nederland Willkommen – Nationale week 2012 – 2 voor de prijs van 1

Beleef een hele week Jungfrau-gebied voor 2 personen voor de prijs van één. Overnacht in uw lievelingshotel in of in de buurt van Interlaken, Grindelwald of Wengen. Bovendien kunt u met de landenpas het hele spoorwegtraject van de Jungfraubahnen gedurende 6 opeenvolgende dagen benutten. De spectaculaire treinreis naar het Jungfraujoch- Top of Europe, het hoogstgelegen treinstation van Europa (3454 m) is in het aanbod inbegrepen.

Het station van Interlaken

Aanbod voor alle Nederlanders geldig, vanaf 2 overnachtingen tussen 30 april en 7 mei 2012. Boekingen direct bij het hotel onder vermelding “National Week”. De landenpassen zijn verkrijgbaar bij de loketten van de Jungfraubahnen op vertoon van uw Nederlandse paspoort. Treintickets naar Interlaken (via Basel) bestellen bij Hispeed.

Natuurtoerisme
Zwitserland is natuurlijk meer dan treinen alleen. Het natuurtoerisme staat hoog in het Zwitserse vaandel en de recreatieve mogelijkheden binnen het weidse thema water zijn legio en gevarieerd. Water betekent relaxen, vissen, wellness, surfen, zwemmen, zeilen, gletsjerwandelingen, meren, bronnen, snel stromende rivieren, meanderende bergbeken en watervallen, strandjes en krachtcentrales.
Houdt u meer van wandelen? Een lange dagwandeling uit 1453 en is te vinden boven Nendaz in het kanton Wallis. De langste in die omgeving is meet 32 kilometer, goed voor een lange dagwandeling over licht hellende bospaden. Maar er zijn ook kortere routes die voor jong en oud gemakkelijk te belopen zijn. Duizenden toeristen genieten van deze paden, vinden onderweg voldoende picknickplaatsen of kunnen aanschuiven voor een maaltijd in een van de vele berghutten of restaurants.
Liefhebbers van eeuwige sneeuwvelden en gletsjers, van water afgeleid, kunnen hun hart ophalen in onder andere het befaamde Aletschgebied in Wallis. De Aletschgletsjer aan de zuidkant van de Berner Alpen is met ongeveer 27 miljard ton ijs de grootste gletsjer van de Alpen en sluipt soms honderden meters diep door de valleien. Het gebied rondom staat samen met het Aletschwald en de bergen Jungfrau en de Bietschhorn op de Unesco Werelderfgoedlijst.

UNESCO-werelderfgoedlijst

Maar ook het meesterwerk van Railbouwkunde is de lijn tussen Albula-en Bernina, nu meer dan een eeuw oud, wordt beschouwd als een uniek meesterwerk van de kunst van de spoorweg ingenieur. De lijn staat als een monument voor de pionierstijd van de spoorweg-gebouw. Sinds juli 2008 staan de Albula en de Bernina-lijnen van de Rhätische Bahn is op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Wijngaarden

Van heel andere orde zijn de wandelingen door de wijngebieden, die bijna overal in Zwitserland te vinden zijn. Met slechts 15.000 ha aan wijngaarden behoort Zwitserland weliswaar tot de kleinste wijnlanden van de wereld, maar de kwaliteit is er zeker niet minder om. De productie is gemiddeld één miljoen hectoliter per jaar. Slechts een klein deel daarvan wordt geëxporteerd. Het grootste gedeelte consumeren de Zwitsers, én hun gasten, dus zelf. En juist de toeristen zorgen in toenemende mate voor een bredere internationale bekendheid van de Zwitserse wijn.

Wereld Natuur Fonds

De medewerking van het Wereld Natuur Fonds onderstreept het groene en ecologische motief van de zwemmer, die met deze inspanning mede ondersteuning geeft aan het toeristische ‘‘water’’ thema van het Verkeersbureau. Een gouden en nooit droog vallende bron voor het Zwitserse toerisme, net als de vele treintrajecten. Bron en foto’s: OpReisGids – Treinennieuws.nl – RhB