Zwitserse treinboeken voor Vaderdag

Advertentie

Neem nu de trein naar Jungfrau Region. Een geschiedenis boek over de Jungfrau Bahn, die vorig jaar augustus haar 100ste verjaardag vierde. De eerste stoomtreinen gereden op bochtige trajecten naar de snel opkomende kuuroorden in Lauterbrunnen en Grindelwald. Een handige manier om de vervelende reis, met gasten vanuit heel de wereld, met een vleugje avontuur te vervoeren naar Kleine Scheidegg. Maar dit was niet genoeg, de “Maagd” zelf had de aandacht van de vroege spoorwegbouwers. Nauwelijks kan worden beschreven, hoe de snelle ontwikkeling van de spoorweg-technologie groeide. Maar het prachtige boekwerk “Bahnen der Jungfrau Region”, laat u mee genieten hoe deze lijnen aangelegd werden. Van de eerste kabelbaan tot aan de spoorlijn van de Jungfrau Bahn – aangedreven door elektrische energie, naar het hoogste Europese station. Met het moeiteloze plezier en bittere strijd van de spoorwegbouwers werd alles in een paar jaar gerealiseerd. Deze spoorlijnen, werden meer dan honderd jaar geleden aangelegd en waren de belangrijkste vervoer middelen voor de toeristen. Alle Bahnen worden beschreven en voorzien van prachtige historische zwart/wit foto‘s
Berner Oberland Bahn (BOB) 1890 Interlaken-Wilderswil Zweilütschinen Zweilütschinen-Lauterbrunnen-Grindelwald-Lutschental
Lauterbrunnen-Mürren (BLM) 1891 Lauterbrunnen-Mürren-Grütschalp Winteregg
Schynige Platte Bahn (SPB) 1893 Wilderswil Schynige plaat
Wengneralpbahn (WAB) 1893 Lauterbrunnen-Wengen-Kleine Scheidegg-Grindelwald
Harder Bahn (HB) 1908 Interlaken Harder Kulm
Jungfrau Bahn (JB) 1912 Kleine Scheidegg-Jungfraujoch
Wetterhorn Lift

Bahnen der Jungfrau Region
Omvang 176 pagina‘s

Met  200 afbeeldingen en foto‘s
Formaat 24 x 30 cm
Harde kaft met fotoomslag
ISBN 978-3-906055-03-9
Prijs € 64,80 / CHF 88.00

 

 

 

Rail, wissels en dwarsliggers
SBB Historic (Zwitserland) is in het bezit van een van de meest waardevolle en meest uitgebreide spoorlijn collecties in Europa en kan een onbekend, maar fascinerende verhaal over de trein te vertellen. Het wiel-rail-eenheid is de speciale functie en maakt het spoor. Rail, wissels en dwarsliggers en de opkomst hoogste technische eisen. Dit SBB Historische boekwerk over rails, wissels en dwarsliggers is een van de meest uitgebreide boeken in Europa over de aanleg van spoorlijnen. Een prachtig document over de ontwikkeling van de bovenbouw in de vroege dagen van het spoorvervoer in Zwitserland tot heden. De Zwitserse railsystemen heeft veel invloed in Frankrijk en Duitsland, maar vooral na 1950 in Duitsland. Een mooi “leer”boek over de spoorlijn aanleg zoals dat in Zwitserland gebeurde en nog steeds gebruikt wordt.
Kilian T. Elsasser, geboren in 1956, schreef en stelde dit boek samen, maar hij ontwikkelde ook concepten en museale tentoonstellingen. Hij was een lid van de raad van SBB Historic – Historisch Erfgoed Stichting SBB. Kilian T. Elsasser is auteur en redacteur van diverse publicaties over de culturele geschiedenis van de spoorlijn.
Rails, wissels, dwarsliggers
Omvang 144 pagina’s met 166 foto’s en tekeningen in kleur
Formaat 23 x 24.5 cm
ISBN 978-3-909111-97-8
Prijs  € 39,80

Al deze boeken zijn te koop of te bestellen bij de betere boekhandel.

Rechtstreeks bij de uitgever AS Verlag kan dat ook.

**********************************************************************************************************

Ook willen wij het Fotoboek Zwitserland – Svizzera – Suisse – Switzerland aanraden, een prachtig souvenir of oriënteer boek, want de fotocamera zit niet in uw rugzak tijdens een (Trein)reis door Zwitserland.

Het boek toont de natuurlijke en culturele bezienswaardigheid van het hele land, met de vijftig prachtige opnamen, Een ideaal geschenk voor vader of vriend, maar ook voor moeder. Van de Matterhorn naar de Eiger, Mönch en Jungfrau, van het Meer van Genève naar de Rheinfall van Zürich naar Ascona allemaal populaire toeristische bestemmingen.
Zwitserland – Svizzera – Suisse – Switzerland
Teksten in vijf talen d / i / f / e / Japans
Omvang 64 pagina’s.
Formaat 24 x 17 cm
Harde omslag
ISBN 978-3-905111-90-3
Prijs € 12,95 / CHF 19.90

Meer nieuws weten over Zwitserland, hier even klikken.