Zwitsers treinavontuur begint op de Vakantiebeurs

Advertentie

Zwitserland treinavontuurZwitserland is het treinenland bij uitstek en benadrukt dit op de Vakantiebeurs: het Alpenland is vertegenwoordigd in het Trein & Vakantie Paviljoen in hal 9. Speciale aandacht is er voor de 1280 kilometer lange Grand Train Tour of Switzerland. Daarnaast zorgt een modelspoorbaan van het Berninatraject voor een echt Zwitserse treinsfeer. De Vakantiebeurs vindt van 13 tot en met 17 januari 2016 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.

Walhalla voor treinreisliefhebber
Zwitserland trajectkaartHoge kijkcijfers en waarderingen voor het televisieprogramma Rail Away bewijzen sinds jaar en dag dat veel Nederlanders liefhebbers zijn van treinrondreizen. Zij halen hun hart op in Zwitserland, dat bezoekers uit de hele wereld trekt met zijn mooie en uitgekiende openbaarvervoersnetwerk en unieke aanbod aan panoramareizen. In het relatief kleine land is ongeveer 26.000 kilometer aan treinrails, waterwegen, busroutes en bergbanen te vinden, waardoor zelfs de kleinste bergdorpen bereikbaar zijn. Daarnaast genieten vooral toeristen van het brede scala aan panoramareizen, zoals de Glacier Express, Bernina Express en de GoldenPass Line.

‘All inclusive’ voordeelpassen
Deze indrukwekkende rondreizen zijn inbegrepen in de Swiss Travel Pass, de voordeelpas voor buitenlandse reizigers. Hiermee reizen zij gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen onbeperkt met trein, bus en boot door heel Zwitserland. Daarnaast biedt deze voordeelpas gratis toegang tot meer dan 490 musea en tot 50% korting op veel bergbanen. Voor de speciale panoramatreinen dient men van tevoren een zitplaats te reserveren.

grand tourGrand Train Tour of Switzerland
Sinds 2015 kunnen reizigers een complete treintoer door Zwitserland maken. De Grand Train Tour of Switzerland combineert op een route van 1280 treinkilometers de mooiste panoramaritten tot een unieke reiservaring. De afwisselende reis voert door steden en dorpen, over bergen en langs gletsjers, meren en rivieren en dwars door alle taalgebieden. De Grand Train Tour of Switzerland verbindt de highlights van het Zwitserse openbaar vervoer, brengt bijzondere excursies onder de aandacht en kan het hele jaar door worden beleefd. Voor de hele tocht is één ticket benodigd: een 8-daagse Swiss Travel Pass.

Zwitserland op de Vakantiebeurs
Zwitserland Toerisme is op de Vakantiebeurs vertegenwoordigd in het Trein & Vakantie Paviljoen, samen met het Swiss Travel System en de Rhätische Bahn. De Vereniging Spoorgroep Zwitserland brengt bezoekers in de stemming met de modelspoorbaan van het Berninatraject. Het Trein & Vakantie Paviljoen is een initiatief van de Treinreiswinkel, de reisorganisatie met een breed assortiment aan treinreizen in Zwitserland.