Zwitserland tussen de rails…… Geweldig

Advertentie

SWITZERLAND SUMMERZwitserland staat dit zomerseizoen in het teken van ‘touring’. Het Alpenland richt zich met dit thema op de actieve bezoeker, die graag op ontdekkingstocht gaat tijdens haar of zijn vakantie. De lancering van de ‘Grand Train Tour of Switzerland’ is een treinrondreis van ongeveer 1200-1600 kilometer, verbindt de bekende highlights, oftewel de “hoogte punten” van het Zwitserse openbaar vervoer en dat slechts met één ticket: De Swiss Pass, de nieuwe naam. Sinds begin dit jaar reizen bezoekers van Zwitserland met de Swiss Travel Pass op 3, 4, 8 of 15 opeenvolgende dagen door Zwitserland. De Swiss Travel Pass Flex biedt meer flexibiliteit: hetzelfde aantal dagen, maar vrij te kiezen.

Internationale trend Zwitserland Toerisme springt met het zomerthema in op een internationale trend. “Uit een Duits reisonderzoek is gebleken dat de populariteit van ‘touring’, een rondreis in één of meerdere landen, wereldwijd is toegenomen,” aldus Corinne Genoud, directeur van Zwitserland Toerisme in Nederland. “Naast stedentrips heeft ‘touring’ als vakantievorm in die periode de sterkste groei doorgemaakt in het internationale toerisme.” Volgens Genoud is het logisch dat Zwitserland Toerisme is ingegaan op deze trend. “Waar anders zijn zoveel landschappelijke hoogtepunten en bezienswaardigheden te vinden, die zo dicht bij elkaar liggen?”

Zwitserland treinenland Alle Zwitserse hoogtepunten voor trein- en Zwitserlandliefhebbers zijn uitstekend bereikbaar met de trein, zoals het Jungfraujoch bij Grindelwald en Wengen en de Gornergrat bij Zermatt. Andere treintrajecten, zoals de Panorama Glacier Express, Bernina Express en GoldenPass Line niet te vergeten.

BergsportdAwards_WallisDe Zwitserse vakantieregio Wallis heeft op 15 maart 2015 bij de uitreiking van de BergsportAwards 2015 van de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) de prijs in de categorie “Favoriete Wandelbestemming” in de wacht gesleept. Dat maakt deze treinreis al 100% meer waard.

Het wijdvertakte treinennet brengt bezoekers tot in de verste uithoeken van dit bijzondere treinen land. Maar ook alle andere vervoermiddelen zoals bus en boot, werken samen binnen het Swiss Travel System.

grand tourGrand Train Tour of Switzerland Ter ere van het Zwitserse zomerthema ‘touring’ heeft het Swiss Travel System de ‘Grand Train Tour of Switzerland’ samengesteld: een combinatie van de mooiste panoramatrajecten met de trein. De tour verbindt de highlights van het Zwitserland, staat stil bij speciaal geselecteerde trips en die het hele jaar door te boeken zijn. De gehele rondreis bestaat uit acht verschillende trajecten die door heel Zwitserland lopen en hij komt door of in de buurt van alle 11 Zwitserse UNESCO-werelderfgoederen. De ‘Grand Tour of Switzerland’ kan met slechts één ticket beleefd worden: De Swiss Travel Pass.

Voorbeeldroute De treinrondreis heeft geen vast begin- of eindpunt, maar vele reizigers zullen om praktische redenen in Zürich of Basel starten. Van hieruit gaat de reis naar St. Gallen. Aan boord van de Voralpen-Express reis je verder naar Luzern en met de GoldenPass Line naar Interlaken( hier kunt u als extra rit naar de Jungfrau) en Montreux. Via Spiez kunt u met de BLS door de nieuwe Sint-Gotthard tunnel Brig. Bij het Meer van Genève vervolgt de reis zich naar Martigny, Brig en Zermatt, waar de Glacier Express van  de RhB  je opwacht voor de rit naar Chur (hier even een extra ritje naar Arosa maken) en St. Moritz. In deze mondaine vakantieplaats heb je twee mogelijkheden om de reis naar Lugano voort te zetten: in de zomer met de Bernina Express en de Bernina Express-bus, in de winter met de Palm Express(-postbus). Vervolgens reis je met de Wilhelm Tell Express naar Luzern en daarvandaan terug naar Zürich.

Hoe te boeken? De ‘Grand Train Tour of Switzerland’ kan via de website van het Swiss Travel System geboekt worden. Aangeraden wordt een 4- of 8-daagse tour te boeken en hiervoor dus een 4 – of 8-daagse Swiss Travel Pass te kopen.

Vergeet niet als u een Swisstravel Grand Train Tour geboekt heeft dat je eerst naar Zwitserland moet reizen. Je kan natuurlijk vliegen met Swiss Air, maar ook een ticket te kopen van Nederland naar Basel met de ICE. Deze twee mogelijkheden zitten natuurlijk niet in de Grand Train Tour Ticket.

Nog een extra tip: Je kan de 1200 km op een ticket afleggen, maar lees goed welke Bergbanen je wel of niet gratis mag nemen. Bij controle wordt je niet uit de trein gegooid en je krijgt ook geen boete, maar je moet soms een flink bedrag bijbetalen.

Meer informatie: SwissTravelSystem