Zweven maar

Advertentie

In pretparken zie je hem al vaak. In Wuppertal zweeft hij al meer dan een eeuw. Zoals bekend is de Wuppertaler Schwebebahn (zweeftrein) een hangende monorail. Het zweven begon op 1 maart 1901. In Wuppertal is het bouwwerk al sinds 1997 een monument. In China testen zij een nieuwe moderne versie van dit vervoermiddel. Deze nieuwe ‘sky train’, een trein die bovenaan aan een rail is bevestigd en snelheden tot 80 km per uur haalt. Daarmee is hij meteen ook de snelste in zijn soort. In China proberen ze al heel lang af te stappen van de gewone treinen. Hogesnelheidstreinen razen nu al door het land. Maar kort geleden introduceerden de Chinezen een nieuw soort trein die in de lucht zweeft. De tijd testten ze de eerste fase van de zogenaamde ‘sky train’.  Bron Belgische kranten – Foto: CRRC

2 Comments

  1. Op luchthaven Düsseldorf en bij de Technische Universiteit Dortmund zijn dergelijke systemen al jaren in gebruik, geheel geautomatiseerd, en gewoon op lokaal OV-tarief.

  2. Ben in Wuppertalmet de schwebebahn geweest een belevenis die je nooit vergeet.vooral het keer station moet je beleven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.