Zonder een minuut vertraging

Advertentie

Wat is er nu fijner dan soms de auto laten staan en de trein pakken: handig voor een middag winkelen, een concert in Amsterdam of af en toe op familiebezoek. Dat kan supersimpel met een e-ticket, de handigste optie voor reizigers die niet vaak treinreizen en ook geen OV-chipkaart hebben of willen. Sinds een aantal maanden hoef je deze ook niet meer uit te printen – en dat wordt steeds populairder. Maar denk er aan dat je dagkaarten van winkelketens wel uit moet printen. Lees goed de voorwaarden. Treinennieuws heeft dat gisteren eens uitgeprobeerd, om ons NS-fotoarchief bij te werken. Een stuk of acht treinen genomen, zonder een minuut vertraging. Dat mag toch ook wel eens gezegd worden. Wij wilden graag een melding fotograferen van een vertraagde trein. Echter dat was niet mogelijk.
Veertig procent van de treinreizigers met een e-ticket reist nu met het digitale treinkaartje op zijn mobiele telefoon en dat aantal groeit snel. Op dit moment verkoopt NS ruim 100.000 etickets per maand – ruim 40.000 voor op de Smartphone en ruim 60.000 kaartjes die vooraf worden uitgeprint. NS verwacht dat deze verhouding nog snel verandert ten gunste van het kaartje op de mobiele telefoon.
De e-tickets zijn direct te koop via de NS Reisplanner Xtra app voor op de Smartphone. Steeds meer reizigers hebben deze optie ontdekt en meteen omarmd. Zo hoef je niet meer naar een kaartautomaat of naar een balie van OV Service & Tickets. Waar je nog wel voor naar de OV Service & Tickets balie moet is, als je een RailPlus kaart wil hebben bij je OV-voordeelurenkaart, om bijvoorbeeld korting te krijgen bij grens overschreden treinritten, maar die zal men ook wel binnenkort gewoon op je OV-chipkaart kunnen bij zetten. Ook komen er komende jaren allerlei nieuwe manieren van reizen, zoals inchecken met je mobiele telefoon en inchecken met je bankpas. In het buitenland hebben wij dat laatste als eens gezien. De mogelijkheden zijn er, maar het moet natuurlijk eerst getest worden. Bron en foto: NS