Het Spoorwegmuseum ook voor uw presentatie?

Advertentie

Het Spoorwegmuseum is de grootste publiekstrekker in de stad Utrecht, zo’n 350.000 bezoekers beleven jaarlijks de treingeschiedenis in de fascinerende werelden van het museum. Het museum werd in 2010 niet voor niets verkozen tot leukste museum van Nederland. Met een prachtig visitekaartje: de entree in het historische Maliebaanstation. Het klassieke treinstation uit 1874 is in oude glorie hersteld en ademt negentiende-eeuwse grandeur, compleet met marmeren vloeren, kroonluchters en wachtkamers. Een bezoek aan het museum brengt je in één klap terug in de tijd. Aan de andere zijde van het spoor vind je een indrukwekkende grote museumhal waarin de hele geschiedenis van het spoor te zien, te ruiken en te voelen is. Met als centraal uitgangspunt: de zakelijke ruimtes van Het Spoorwegmuseum als belevenis.

Zakelijke ruimtes
Het Spoorwegmuseum biedt ook voor de zakelijk bezoeker een verscheidenheid aan mogelijkheden. Prachtig centraal gelegen in hartje Utrecht met uitgebreide parkeergelegenheid voor de deur met een breed scala aan zakelijke ruimtes. Van majestueuze wachtkamers tot industriële ruimtes tussen de indrukwekkende stoomlocomotieven in de grote museumhal. De museale omgeving en prachtige treinen geven uw bijeenkomst of evenement altijd een stukje extra beleving. Daarmee biedt Het Spoorwegmuseum uw gasten een leuke, enthousiasmerende plek voor een bijzondere dag. Tussen de bedrijven door kan men wegdwalen tussen de treinen en genieten van de spoorhistorie. De professionele ondersteuning vanuit het museum doet de rest, we zorgen ervoor dat uw bijeenkomst vlekkeloos verloopt.

Het Maliebaanstation
Bij binnenkomst ziet u het al, het reizen per trein was vroeger alleen weggelegd voor de allerrijksten. Het Maliebaanstation is een klassiek 19e eeuws treinstation met een rijke geschiedenis. “Bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen” staat er op de muur. Onder de tekst staat de bagage hoog opgestapeld, klaar voor vertrek. Neem uw gasten mee op deze reis in dit sfeervolle stationsgebouw, de rode loper ligt klaar! Er zijn verschillende mogelijkheden; een prachtige klassieke ontvangsthal en mooie ruimte wachtkamers aan het perron met uitzicht op de treinen, een overdekt terras en zelfs een Koninklijke Wachtkamer!

Museumhal
Aan de andere kant van het spoor staat de grote museumhal. Bij de entree loopt u onder een levensgrote stoomlocomotief door. Het kan niet missen, hier staan de stalen monsters van het spoor en betreedt u de fascinerende werelden van Het Spoorwegmuseum. De overdekte museumhal van 14.000m2 biedt veel mogelijkheden. Zakelijke of feestelijke bijeenkomsten tot wel 3000 personen zijn geen probleem. Ook voor besloten ontvangsten is er ruimte. Hoog boven de majestueuze treinen vindt u de Bedrijfsschool, het oude opleidingsinstituut van NS. De zaal beschikt over een eigen foyer voor een warme ontvangst van uw gasten. Of wat dacht u van een oude elektriciteitscentrale of een theaterzaal voor 200 personen? Ook deze ruimtes vindt u in Het Spoorwegmuseum

De Vuurproef
Ontdek ook de andere kant van het museum met een bezoek aan De Vuurproef. Deze spectaculaire museumattractie gaat over 175 jaar treingeschiedenis en eindigt in een ware vuurproef. Over deze belevenis zal door uw gasten nog lang worden nagepraat! De Vuurproef gaat over innovatie op het spoor, over samenwerken en over het spoor in de toekomst. Sleutelwoorden die misschien ook voor uw bedrijf belangrijk zijn.

Catering
Het Spoorwegmuseum vindt het belangrijk dat uw bijeenkomst op een goede en soepele manier verloopt. De catering is daarvan een belangrijk aspect. Het Spoorwegmuseum werkt daarom samen met huiscateraar Vermaat Catering en preferred supplier Maison Van den Boer. Aan u de keuze welke cateraar het beste bij u past.

Winter Station
Ieder jaar transformeert Het Spoorwegmuseum in een waar winterwonderland met kerstbomen, guirlandes en ontelbaar veel lichtjes en lampjes. Tussen de treinen ligt een echte ijsbaan, u kunt dus met uw gasten de schaatsen onderbinden! De verschillende terrasjes zorgen voor de nodige gezelligheid. Een uitermate geschikt decor voor uw eindejaarsbijeenkomst!
Periode 16 t/m 23 december.

Allerhande Kerstfestival

Albert Heijn heeft de weg naar Het Spoorwegmuseum al gevonden. Zij organiseren weer drie dagen het Allerhande Kerstfestival. We zijn het al gewend, eten en drinken op de stations en in de treinen. Op 8, 9 en 10 december wordt het sprookjesachtige Spoorwegmuseum nu ook omgetoverd tot het Allerhande Kerstfestival. Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken tijdens de sfeervolle Kerstdagen. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment, en ook volop inspiratie op het gebied van styling. Al zijn de treinen een beetje opgeruimd, toch kan je heel veel van het Museum zien, blijkt uit de foto’s van vorig jaar.

Ook een feestje in Het Spoorwegmuseum?
Neem contact op met de afdeling sales om de mogelijkheden te bespreken.
Contactpersoon is Menno Tielemans. Tel.: 030-2306289 of sales@spoorwegmuseum.nl.