Zet op uw Voice mail: ”effeweg” naar Zwitserland

Advertentie

Foto: Femke Welvaart
In het autovrije Zermatt met typische houten huizen kunt u winkelen
Tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat

Houdt u niet zo van zelf lange afstanden met uw auto te rijden, denk dan eens na over deze reis naar Zwitserland het land van de treinen. Excursiereis 8 dagen Zwitserse Alpen met bus en trein. Heerlijk ontspannen uw laten rijden per Comfort Class touringcar. Verblijf in Hotel Good Night Inn 3*. Na aankomst wordt Zwitserland ontdekt per bus en trein. Täsch, Zermatt, Matterhorn, Mont Blanc Express en de Glacier Express, u ziet de Aletschgletsjer, Grimselpass en Rhônegletsjer, ze staan allemaal op het lijstje.
De heenreis vanaf het verzamelpunt van Effeweg in de Achterhoek, rijden ze ons naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting. De volgende dag arriveert u ’s middags in Brig, hartje Zwitserland, waar u de komende 5 nachten zult verblijven. Dit wordt gereden via Basel, net als de trein, richting de Zwitserse Alpen. De stad Brig ligt in het mooie Oberwallis. ‘s Middags heeft u nog tijd om de mooie oude binnenstad met patriciërshuizen te bezichtigen. ’s Avonds maakt u met de Simplon Express een korte stadsrondrit door het centrum van Brig.
De volgende dag kunt u zich opmaken voor de eerst treindag, één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Zwitserland. De treinreis met de Glacier Express, een onvergetelijke treinreis. Een treinreis die op de UNESCO erfgoedlijst staat. Vanuit een Panoramawagon geniet u van het Zwitserse Alpenlandschap. De trein slingert langs steile rotsen en klimt over de ruim 2.000 meter hoge Oberalppas. We passeren Andermatt, ook wel het dak van Europa genoemd, en eindigen in Disentis. U krijgt deze dag een lunchpakket mee. Vanuit Disentis rijden we met de trein weer terug naar Brig. Zo mist u niets van de schitterende natuur en de prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en dalen.
Dag 4. U maakt kennis met de schoonheid van de eeuwig besneeuwde berg Matterhorn, met een hoogte van bijna 4.500 meter. We rijden via een indrukwekkende route met prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen naar Täsch. Maar ook de trein ziet u soms rijden, net als bij Rail Away van de EO televisie. Dat is een voordeel als u niet zelf in de trein zit, maar in een bus. De wegen lopen heel vaak langs de spoorbaan. De laatste kilometers gaan we verder met een treintje. In het autovrije Zermatt met typische houten huizen kunt u winkelen, genieten van prachtige uitzichten of met een tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat gaan.
De volgende dag staat weer een bijzondere treinrit op het programma. De unieke Mont Blanc Express start in Martigny. De adembenemende tocht voert u door een ruig alpenlandschap, schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. U geniet daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjer van de Mont Blanc. Vanuit Le Châtelard rijden we met de bus naar Chamonix in Frankrijk. U kunt ervoor kiezen met de beroemdste kabelbaan ter wereld via een adembenemende tocht naar Aiguille du Midi te gaan, op een hoogte van ruim 3.800 meter. U heeft hier een uniek uitzicht over het gehele Mont Blanc massief, als het weer mee zit. Maar ook een bezoek met de tandradbaan naar de grootste gletsjer van Frankrijk, Mer de Glace, met zijn ijsgrot is ook de moeite waard. Het centrum van Chamonix is gezellig met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en terrasjes.
Aletschgletsjer. Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer, dat is wat u kunt verwachten van de excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn ook door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Met de bus rijden we naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit kunt u met een gondellift naar de Fischeralp en vervolgens kunt u met een cabinelift naar de Eggishorn.

Het centrum van Chamonix is gezellig met zijn vele winkeltjes en cafeetjes

Het einde van deze reis is inzicht, u verlaat Brig en rijdt naar Bern. De vele 17e- en 18e-eeuwse huizen, bruggen en poorten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. We overnachten deze avond weer in Zuid-Duitsland.
Alweer de laatste dag van een fantastische reis. Op het verzamelpunt heeft u gelegenheid om een afscheidsdiner te gebruiken. Vervolgens reist u met de servicelijnen naar uw opstapplaats. Houdt u er rekening mee dat afhankelijk van de weersomstandigheden bepaalde passen of liften gesloten zijn. Ja, dat heb je natuurlijk in een land waar heel veel sneeuw valt. Maar ook dat is een belevenis op zich zelf en dat sommige musea en bergbanen voor eigen rekening zijn. Hebben wij uw op een idee gebracht, ga dan naar de website van effeweg. Bron: Effeweg – Foto’s Femke Welvaart en Treinennieuws.nl