Zestig jaar geleden

Advertentie

Foto: 3737 in Spoorwegmuseum – Vandaag 7 januari 2018, is het precies zestig jaar geleden dat de Nederlandse Spoorwegen de stoomtractie afschaften. Dit gebeurde met een korte afscheidsrit met locomotief NS 3737, die daarna werd bijgezet in Het Spoorwegmuseum. Zo’n museale toekomst was echter maar weinig locomotieven toebedacht. Het standaard eindstation van de Nederlandse stoomlocomotieven was een van de vele sloperijen in Nederland, die enkele dagen tijd de trots van menig machinist terugbrachten tot een berg oud metaal.
Natuurlijk komt er over deze gebeurtenis een boek. De Laatste Stoomlocomotief, laat in mooie foto’s het einde van de stoomtractie zien. Maar brengt ook de laatste jaren, de afvoer en de sloop van de Nederlandse stoomlocomotieven in de jaren vijftig in beeld. Van de locomotieven die onherstelbaar beschadigd waren in de oorlog, tot de laatste exemplaren die het tot in 1958 (en soms zelfs nog iets langer) volhielden. Het boek toont echter niet alleen de sloop. Ook de locomotieven die de slopershamer bespaard bleven, komen aan bod.

Het boek is in de betere boekwinkel te koop voor € 29,95, maar ook online bij de uitgeverij W BOOKS. De verzendkosten via de website zijn gratis. Naar verwachting verschijnt het boek in april 2018!

Auteur: Eelco Storm
ISBN: 9789462582460
Aantal pagina’s:168
Formaat: 21 x 28 cm
Illustraties: Circa 200 in kleur en zwart-wit
Uitvoering: Gebonden
Uitgekomen: 2018
Taal: Nederlands

Prijs: € 29,95