Zelfrijdende Metro van Alstom voor Riyadh

Advertentie

Het was koud en nat
Het is een fantastische mooie en prachtig afgewerkte Metro

Het was een koude en belangrijke dag voor Alstom in het Poolse Katowice. De dames en heren van Riyadh Metro(Saudi Arabia) en de persmensen van dit land, net zoals de International pers, waaronder wij van Treinennieuws.nl en het OV Magazine, waren naar het koude en natte Krakow afgereisd om de eerste komplete Metro voor Riyadh van Alstom in Katowice te bezichtigen. Het is een fantastische mooie, prachtig afgewerkte Metro geworden. Het leuke aan de metro in deze woenstijnstad is, dat elke lijn zijn eigen kleur heeft. Zo is nu de metro welke Alstom produceert voor lijn 6 Paars. Het is een grote order met een totaalbedrag van 1,3 miljard dollar voor 96, treinstellen van twee wagens. Deze metro wordt trein genoemd. Het is voor ons even wennen, want het is een zelfrijdende metro dus zonder bestuurder, die 3 klassen heeft: 1e klas (toegankelijk voor iedereen), family class en single class (alleen voor mannen) en halen een snelheid van 80 km per uur.

Ook werd in deze fabriek van Alstom de M5- en M6-metro’s voor de Amsterdamse metro gebouwd. Alstom hoopt ook de order van 30 stellen, voor de Noord/Zuidlijn binnen te halen.

Treinennieuws.nl heeft gelijk ook maar even gevraagd, wanneer men met de NS, de CNG treinen beginnen. Dat zal over enkele maanden zijn, dan is er weer een productielijn vrij.


Opname 10 tellen na nu……….