Ze zijn er weer: Spoorwegen en Trams 2011

Advertentie

Uitgeverij Alk heeft het weer gepresteerd. Op de dag voor Kerst gingen wij nog even langs de postbus om de laatste post voor ons kerstreces op te halen. Ja hoor, ze zaten er weer in de. De geweldige jaarboeken Trams- en Spoorwegen 2011. Het gevolg was dat we in alle rust, deze jaarlijks terug kerende jaarverslagen konden doornemen. Zoals de uitgever deze boeken beschrijft, kunnen wij het helemaal mee eens zijn. Mocht u deze boekwerken nog niet als vast Kerstcadeau gekregen hebben, wacht niet te lang om langs de boekwinkel te gaan. Bestellen per mail kan ook.  Wilt u eerst de beschrijving lezen?

Spoorwegen 2011

Editie 33 van het bekende spoorwegjaarboek, dat met 576 bladzijden ten opzichte van de vorige editie weer dikker is geworden, laat de belangrijke ontwikkeling in 2010 zien. De liberalisering van het grensoverschrijdende reizigersvervoer in Europa en in sommige landen ook het binnenlandse reizigersvervoer over lange afstand is een feit geworden. In diverse landen verschijnen nieuwe spelers op de markt van het (internationale) reizigersvervoer over lange afstand waaraan in Spoorwegen 2011 bijzondere aandacht is besteed. Voor het door de kredietcrisis catastrofaal verlopen railgoederenvervoer in 2009 kwam in 2010 weer herstel op gang. Niettemin staakten diverse railgoederenvervoerders hun activiteiten of gingen failliet. Anderen werden overgenomen in het voortgaande proces van consolidatie van railgoederenvervoerders. In Spoorwegen 2011 wordt volledig in kleur verslag gedaan van de belangrijkste ontwikkelingen op spoorweggebied in het afgelopen jaar en met een blik vooruit in vrijwel geheel Europa. Het jaarboek is onderverdeeld in landenhoofdstukken met per hoofdstuk een beschrijving van algemene ontwikkelingen, investeringen in verbetering en uitbreiding van spoorweginfrastructuur, de reizigersdienst en het rollend materieel. Ontwikkelingen bij de leasemaatschappijen en bij de industrie-toeleveranciers worden in aparte hoofdstukken beschreven. Aanbevolen voor iedereen bezoeker van deze treinensite, die een up-to-date overzicht op prijs stelt van alle belangrijke ontwikkelingen op spoorweggebied binnen Europa.

ISBN: 978 906013 364 4
Auteur:R. Latten
Uitvoering: ingenaaid
Omvang:576 pagina’s
Formaat: 15 x 21 cm
Verkoopprijs: 24,50

Trams 2011

In deze nieuwe editie van Trams wordt de andere rails berijder belicht. Per land worden de steden behandeld waar het tramnet gewijzigd dan wel uitgebreid is. Stad voor stad worden de laatste nieuwtjes besproken waarbij opvalt dat de auteurs met zorg voor details en nauwkeurige beschrijvingen een opmerkelijke betrokkenheid etaleren.
Alle landen waar trams in de steden rijden worden besproken:- Nederland- België – Duitsland (Noord, Zuid, Oost) – Oostenrijk- Zwitserland- Frankrijk- Italië- Spanje en Portugal
– Groot Brittannië en Ierland- Scandinavische landen en Oost- Zuidoost Europa
Nieuw is verder een apart hoofdstuk over Tweedehands trams: tussen z.g.a.n en t.e.a.b. Een lust om al die oude trams te zien en ook hier bijna alles in kleur.

ISBN:978 906013 365 1
Auteur: B. Schenk & M.R. van den Toorn
Uitvoering: ingebonden
Omvang: 256 pagina’s
Formaat: 15 x 21 cm
Verkoopprijs: 17,95