Wuppertal blijft zweven

Advertentie

Wuppertal Schwebebahn 2015Het eerste nieuwe Wuppertaler zweefbaan treinstel van Vossloh Kiepe werd afgelopen zaterdag 14 november 2015 afgeleverd. Het is de eerste van 31 nieuwe Zweefbaan wagens van het type GTW 2014 in Wuppertal. Nu breekt de tijd aan om tot ongeveer halvewegen volgend jaar, om het voertuig goed te testen en proefdraaien.
De treinstellen worden geproduceerd in het Spaanse Valencia tot aan de eindmontage, de volledige elektrische installatie is in Düsseldorf geproduceerd. De gelede treinstellen uit 1972 worden allemaal door het Typ GTW B72 volledig vervangen.
Het was een heel evenement voor de Wuppertalse bevolking en voor de medewerkers van WSW Wuppertaler Stadtwerke (WSW). Naast de burgemeester van Wuppertal, waren de WSW en  Vossloh CEO aanwezig, toen de eerste wagen werd gepresenteerd op binnen komende vrachtwagen.
De 3-delige treinstellen is een nieuw en moderne design van 24 meter lang en 2,20 meter breed, Terwijl het gewicht minder dan 25 ton is. Het zijn lichtgewicht aluminium carrosserieën, terwijl de cabines aan de voorste en achter zijde gemaakt zijn van plastic in een lichtgewicht constructie.
De aandrijvingsuitrusting is zeer efficiënt en kan een hogere frequentie opleveren in de toekomst van deze exclusieve baan in de stad Wuppertal. Met het project werd de grootste nadruk gelegd op het milieuvriendelijkheid. Remenergie kan met de nieuwe baan terug worden gebruikt. Daarnaast zijn de wagens voorzien van een moderne passagiers informatiesystemen en luchtsystemen die meer comfort aan de passagiers leveren. De bestuurder heeft een moderne werkplek met airconditioning.