Wissels in beeld

Advertentie

Wissels; in de volksmond een synoniem voor storingen en treinvertragingen, zeker na de afgelopen drie winters zitten ze in de nationale verdomhoek. Maatregelen om de prestaties, van zowel de wissels als het hele spoorsysteem, te verbeteren zijn genomen of in voorbereiding, zeggen betrokkende partijen.
Desondanks is het wissel een interessant stuk techniek waar in het Nederlands nog maar weinig over geschreven is. Het verschenen boek “Wissels in beeld” poogt hierin verandering te brengen met een uitgebreide beschrijving van de technische aspecten. Onderwerpen zoals de verschillende verschijningsvormen, onderdelen waaruit zij bestaan, geometrie en levensfasen van productie tot sloop komen uitgebreid aan bod. Als vreemde eend in de bijt is als laatste een hoofdstuk “compensatie-systemen en brugovergangen” opgenomen.
“Wissels in beeld” staat met beide benen op de grond en beperkt zich tot de bewezen technieken zoals deze algemeen toegepast worden. “Wissels in beeld” kan zowel dienen als studieboek of als naslagwerk en is in ruime mate voorzien van kleurenfoto’s en figuren ter ondersteuning van de teksten.
Erwin de Graaf is als specialist werkzaam bij ARCADIS, divisie Mobiliteit, Marktgroep Rail. Zijn werkzaamheden beslaan het vakgebied bovenbouwconstructies, het spoor, inclusief spoorstaven dwarsliggers, ballastbed, wissels, en overwegen.
Hij legt alles uit over wissels, kruiswissels, Engelse wissels, wisselstraten.
“Wissels in beeld” is de titel van een geweldig boek voor iedereen die meer wil weten over wissels, dan dat zij storing in het treinvervoer kunnen veroorzaken. Het gaat om wat de Van Dale zegt : “Een met een hefboom beweegbare inrichting die het mogelijk maakt dat treinen van spoor wisselen”. Het doel van “Wissels in Beeld” is niet alleen de lezer bekend te maken met de verschijning vormen van een wissel, maar ook uit welke onderdelen een wissel bestaat en de functie hiervan.

De schrik van iedere Treinreiziger

Wissels in beeld
Auteur : Erwin de Graaf
ISBN: 9789059726802
Verschenen in: 2012
Aantal pagina’s : 224
Uitvoering : Hardcover
Geïllustreerd met veel foto’s en tekeningen
Taal : Nederlands
Prijs: € 80,00
Te bestellen bij ieder goede boekhandelaar of online bij Eburon

Foto: rtvoost