Windkracht…..Code rood (Update)

Advertentie

 

Als gevolg van de zware storm die over Nederland raasde, heeft NS vanochtend het treinverkeer gestaakt. De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Het treinverkeer ligt hierdoor voorlopig helemaal stil. Het is nu nog niet mogelijk om aan te geven waar en wanneer er treinen zullen rijden.
Op dit moment brengt ProRail in kaart waar en hoe ernstig de ontstane schade is en wat er moet gebeuren om deze te herstellen. Op basis hiervan wordt bekeken waar en vanaf wanneer er treinverkeer mogelijk is.
De informatie in de reisplanner is op dit moment niet up to date. Reizigers moeten er rekening mee houden dat het herstel ook na de storm enige tijd zal duren. NS adviseert reizigers de berichtgeving op NS.nl goed in de gaten te houden. Dus NIET mopperen op de NS, zoals iemand in het NOS journaal. Zij staakte het treinverkeer voor uw eigen veiligheid.  Ook de Duitse spoorwegen leggen het treinverkeer stil vanwege de hevige storm die over het land raast.  De treinen die nog onderweg zijn,  moeten op het eerstvolgende station stoppen. De Thalys rijdt vandaag ook niet meer naar het zuiden.