WESTBAHN krijgt eigen postzegel

Advertentie

WESTbahn rijdt sinds december 2011 tussen Wenen en Salzburg. De treinen leggen het traject van 317 kilometer in ongeveer twee en een half uur af. Komend jaar bestaat WESTbahn tien jaar. Oostenrijkse Post, het bedrijf met de blauw-wit-groene treinen, brengt ter ere van dit jubileum een eigen speciale postzegel uit.

Postzegel

Het eerste exemplaar van de speciale postzegel is reeds gestuurd WESTbahn Management GmbH. Onder strikte COVID-19 voorzorgsmaatregelen, is vandaag, in een speciaal postkantoor op het Westbahnhof Perron 11, in Wenen van 8.00 uur tot 12.00 uur, de verkoop van deze postzegel begonnen. Spoorwegliefhebbers en verzamelaars kunnen ter plaatse de nieuwe postzegel kopen. Ook bestaat de mogelijkheid om de zegel af te stempelen met een speciale stempel op de trein. De eerste-dag-envelop en andere filatelieproducten zullen ook beschikbaar zijn.

Ontwerp

Het motief van de bijzondere postzegel uit de serie “Spoorwegen” toont een meervoudige eenheid in het typische WESTbahn-design. Het grafische ontwerp van de speciale postzegel is gebaseerd op een foto van trainspotter Lukas Kriwetz. De postzegel is ontworpen door Peter Sinawehl en Kirsten Lubach. De speciale postzegel heeft een nominale waarde van €1,80 en wordt 150.000 keer uitgegeven. Wil je de postzegel kopen? Dit kan in alle postkantoren, en op onlineshop.post.at.

Persbericht en Foto: WESTBAHN – Wenen

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie