Weer treinverkeer naar Weener – Duitsland

Advertentie

Met ingang van zondag 30 oktober kunnen reizigers weer gebruik maken van de treinverbinding tussen Bad Nieuweschans en Weener. ProRail heeft hiervoor aanpassingen uitgevoerd aan het beveiligingssysteem aan het Nederlandse deel van het traject. Aan Duitse zijde deed DB Netz enkele aanpassingen aan het spoor. De verbinding met het Duitse deel van het traject Groningen-Leer is hiermee weer deels hersteld.
In december vorig jaar voer een vrachtschip tegen de spoorbrug over de Duitse Ems bij Weener en raakte de brug zwaar beschadigd. Sinds die tijd is er geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. Met ingang van 30 oktober is het dankzij aanpassingen op het spoor door ProRail en DB Netz, weer mogelijk om de trein in Weener te laten aankomen, omdraaien en veilig te laten terugrijden. Reizigers kunnen vanaf Weener met een vervangende bus naar Leer reizen. Maar Arriva blijft daarnaast rechtstreekse snelbussen inzetten tussen Groningen en Leer.
Testritten
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober vinden er testritten met treinen plaats op het traject tussen Bad Nieuweschans en Weener. Omwonenden en treinspotters kunnen deze treinen -die overigens alleen bestemd zijn voor bevoegde medewerkers van betrokken partijen- dus al op het traject zien rijden. Bron: Arriva