Weer nieuwe Rail Away film op de beeldbuis

Advertentie

Rail Away van de EO staat bekend voor mooie en informatieve films over spoorwegen waar ook ter wereld. De EO komt met drie gleodnieuwe films. Veel stoom, lawaai en pure nostalgie, maar ook rust en snelheid in Rail Away vanuit Groot-Brittannië. Drie afleveringen over soms eeuwenoud spoor tonen de meest schitterende gebieden van Wales, Ierland en het eiland Isle of Man. In november draaien de Britse treinen vast warm in een aantal oude afleveringen uit Groot-Brittannië en Ierland die door de kijkers van Rail Away zijn uitgekozen. Maar december komt het nieuwe werk op de beeldbuis. Alvast mooie foto’s kan je hier bekijken.
Isle of Man – Citytrips Douglas – 4 december
Roemruchte TT-motorraces en een snel fietsende Mark Cavendish. Dat is waar het Isle of Man vooral bekend om staat. Op 4 december toont Rail Away in gematigder tempo dit schitterende eiland in de Ierse Zee en wel helemaal in stijl. Van een rit in een paardentram vanuit de hoofdstad Douglas tot een treinreis in de stroomtrein over rails die stammen uit de Victoriaanse tijd.

ierlandIerland: Dublin – Wexford – 11 december
De Dublin Area Rapid Transpit (DART) vervoert dagelijks vele forenzen van Greystones naar de Ierse hoofdstad Dublin en weer terug. Deze snelle forensentrein volgt de kustlijn tot de plaats Greystones. Onderweg verlaat de trein de voorsteden van Dublin, en komt ook steeds meer in het landelijke gebied rond de stad te rijden. Dat levert langs de kust prachtige beelden op. Vanaf Greystone voert de reis verder met een intercity naar Wexford.

Wales: Caernarfon – Porthmadog – Blaenau Ffestiniog – 18 december
Snowdonia National Park, een sprookjesachtig natuurgebied met schitterende bergen en kabbelende beekjes, is het decor van deze aflevering van Rail Away vanuit Wales. De stoomtrein vertrekt vanuit de stad Caernarfon, waar prins Charles gekroond is tot ‘Prince of Wales’ en rijdt via Beddgelert naar Porthmadog, een stadje aan de kust. Na een overstap op een andere nostalgische stoomtrein eindigt de reis bij de verlaten mijnen die de stille getuigen zijn van het zware werk in de leisteenindustrie.