Weer een succes voor Alstom

Advertentie

Na lange onderhandelingen, heeft Société du Grand Paris, in overeenstemming met Île-de-France Mobilités, de spoorwegfabrikant Alstom gekozen voor de ontwikkeling en levering van de treinen voor metrolijnen 15, 16 en 17 van de Grand Paris Express voor de levering van maximaal 1.000 wagens (183 treinen), die in twee versies van verschillende treinlengtes, 3 en 6 wagens.
Deze nieuwe, metro’s op grote wielen kunnen in snelheden tot 110 km per uur in automatische rijvrije modus rijden. De eerste treinen verlaten de fabriek vanaf 2022 en de eerste toegang tot de commerciële dienstregeling staat gepland voor 2024. De reiservaring combineert comfort en snelheid.
Valérie Pécresse, voorzitter van de regio Île-de-France en Île de France Mobilités, zegt: “Met airconditioning, videobescherming, USB-pluggen en efficiënte hulpmiddelen voor het verstrekken van informatie aan boord, zullen de nieuwe treinen voor Île-de-France Mobilités een hoog niveau van comfort en veiligheid bieden, iets dat ik vasthoud voor alle bestellingen van nieuw materiaal, metro’s, treinen, RER’s, bussen en trams. Deze metro’s zullen ook de moderniteit en dynamiek van Europa’s toonaangevende economische regio.” Bron en foto Alstom.