Weer een stukje voor Arriva

Advertentie

Ieder half uur met trein naar Eemshaven is stap dichterbij gekomen. Het laatste deel spoor voor de verbinding Groningen – Eemshaven is vandaag aangelegd. Dat gebeurde in aanwezigheid van enkele noordelijke bestuurders. Zo heeft Arriva er weer een stukje traject erbij.
Voor de verbinding was drie kilometer extra spoor nodig. Het bestaande goederenspoor wordt aangepast om personenvervoer mogelijk te maken. In de Eemshaven is een nieuw station aangelegd en Roodeschool, het huidige eindpunt van de personenlijn, krijgt een nieuw station aan het spoor dat nu alleen nog door goederentreinen wordt gebruikt.
Eerst was het plan om slechts enkele treinen door te laten rijden naar station Eemshaven, maar Arriva heeft onlangs aangekondigd dat vrijwel alle treinen het station gaan aan doen. Dat is tot 20.00 uur ieder half uur. In april volgend jaar gaan de eerste treinen rijden.
Volgens ProRail snijdt het mes aan twee kanten. Het Duitse waddeneiland is makkelijker bereikbaar voor toeristen en bewoners van het eiland zijn eerder in de stad Groningen dan in de Duitse steden om bijvoorbeeld inkopen te doen.   Foto: Twitter ProRail – Bron Oog TV