Weer een “Normaal” dik papieren spoorboekje

Advertentie

Spoorboekje 2015We hebben niet allemaal een smartphone om de Reisplanner van de NS te downloaden en als de NS haar plannen doorzet om een groot deel van de gele borden op de perrons weg te halen, (in Duitsland en Zwitserland breidt men de gele borden uit met gele elektronische borden) lijkt het ons het beste om weer een spoorboek(je) te kopen.

Voor het eerst in 4 jaar is het papieren spoorboekje in zijn traditionele vorm teruggekeerd. Treinreiziger.nl en Rover hebben hun minispoorboekje dit jaar vervangen door het complete “dikke” boekje, zoals het spoorboekje er tot 2010 uitzag. Het boekje is naast AKO ook Online te koop.

In 2010 schafte NS het papieren spoorboekje af, omdat er te weinig mensen gebruik van maakten volgens haar. Treinreiziger.nl en Rover kregen sindsdien echter aanhoudend vragen van reizigers die het spoorboekje misten. Sinds 2012 gaven de organisaties daarom samen het minispoorboekje uit waarin alle treintijden van doorgaande intercity’s staan. In 2013 verscheen hierop een aanvulling met stoptreintijden. Beide jaren werden duizenden exemplaren van de spoorboekjes verkocht. Het is voor Treinreiziger.nl en Rover daarom duidelijk dat reizigers ook anno 2014 nog steeds behoefte hebben aan een totaaloverzicht op papier, reden voor de organisaties om dit jaar het traditionele dikke spoorboekje met alle treintijden uit te geven.

Naast de treinen van NS, staan ook die van Arriva, Veolia, Breng, Syntus en Connexxion erin. Ook de meeste grensoverschrijdende treinen zijn er in opgenomen. Daarnaast bevat het boekje praktische informatie voor treinreizigers zoals informatie over de OV-chipkaart, het nachtnet en treinabonnementen. Het papieren spoorboekje kost € 9,95.