Weer een nieuw spoorevenement

Advertentie

In het jaar dat Eurospoor een keertje overslaat, zijn de andere spoorevenementen mooier dan ooit. Er komt zelfs een nieuw evenement bij op zaterdag 30 maart In Drachten Noord Nederland.
Aanleiding voor dit evenement is het ontbreken van een groot modelspoorevenement in het noorden van Nederland. Onder een inventarisatie, door de organisatie, van de vele modelspoorverenigingen in het Noorden en uit navraag bij individuele verkopers (standhouders) blijkt er behoefte te bestaan een dergelijk jaarlijks groter modelspoorevenement in Noord Nederland. In het Fries Congrescentrum Drachten (FCD) staat de goed verlichte evenementenhal van maar liefst 5500m2 ter beschikking voor deze eerste editie van NOORDSPOOR.
Noordspoor is breed van opzet en biedt alles op modeltreinen gebied. Tientallen modelspoor-verenigingen, modelspoor bouwgroepen en individuele modelbouwers geven demo’s op banen of showen hun indrukwekkende diorama’s. De veelal modulebanen zijn van diverse schalen, van N-spoor tot en met spoor 1. Heel bijzonder is ook, dat er een speciale baan wordt opgebouwd om te kunnen gaan rijden met stoom.
Naast het Nationaal Modelspoor Museum Sneek, Noord Nederlands Trein & Tram Museum en de Modelspoorvrienden Noord Nederland (FB) inclusief een Treinendokter en presenteren veel individuele modelbouwers zich. Dit alles in combinatie met een grote verkoopbeurs waarbij in ieder geval vele honderden meters tafel gevuld zullen zijn. Alle deelnemers krijgen een plaats in dezelfde hal. In diverse magazines hebben wij de advertenties met de Friese vlag gezien.