Weer een 100 jarige in Zwitserland

Advertentie

Het 100 jarige bestaan van de Lötschbergbahn wordt gevierd met aantrekkelijke evenementen, rondleidingen, een boek en een speciale editie: “Het vieren van de BLS en hun klanten”, het 100-jarig bestaan van de Lötschberg. Alles is nog niet bekend, maar hieronder in grote lijnen de belangrijkste punten.

Belle Epoque week Kandersteg – 27 januari 2013
De vierde editie van de populaire Belle Epoque week in Kandersteg is gewijd aan het 100-jarig bestaan van de Lötschberg. Aan de noordelijke kant van de tunnel zal de locatie zijn voor een verscheidenheid aan evenementen, hier herleven van de goede oude tijd. De openingsdag is de komst van de Zwitserse Classic Trains een climax. Het herdenkt de 100-jarige nauwe band tussen Kandersteg met de BLS, Sportliefhebbers kunnen genieten van skiën, schaatsen shows, curling met oude stenen en bezems en bobsleeën als weleer. De hotels en cafe’s zorgen voor dansavonden en dinees. Een tentoonstelling in het dorps museum en filmvertoningen in het filmcafe Belle Epoque restaurant Schweizerhof leren we alles over de geschiedenis van de Lötschberg. Langs het BLS verjaardag winter wandelpad, zal uw kennis worden getest door een Lötschberg spannende competitie. Daarnaast is het Kandersteg station gedeeltelijk terug met zijn oude uiterlijk. Programma en meer informatie: www.kandersteg.ch / belle-epoque

Lancering van de speciale postzegel en stempel “100 jaar Lötschbergbahn” – 7 maart 2013

 De Zwitserse Post zal ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Lötschberg een speciale postzegel uitbrengen. Eind januari onthulde de filatelistische tijdschrift post, de ‘Vergrootglas’, het onderwerp. Vanaf 7 maart 2013 is de BLS speciale postzegel met stempel ter waarde van een frank, op alle postkantoren of in de BLS Travel Centres te koop. Verzamelaars kunnen dan ook een boekje met een set en het speciale stempel kopen.

Lancering van het jubileumboek, “Exploratie van het Lötschberg”  – 7  mei 2013

 

Lötschberg pionier: Dit is de titel van het officiële boek voor de 100ste verjaardag van de Lötschberg. Rijk geïllustreerd met waardevolle historische en hedendaagse foto’s, in een mooi boek van zo’n 230 pagina’s. De Lötschberg vanaf de eerste ideeën tot het heden. De teksten geschreven door professionals die uit te leggen hoe de BLS tot deze technologische ontwikkeling in staat was. Het werk van de BLS gedocumenteerd is een spannende deel van de Zwitserse spoorwegen geschiedenis. Dit boek wordt gepubliceerd bij het AS-Verlag. Voor meer informatie

“BLS leren en beleven”  29-30 juni 2013
Of het nu historische of actuele de bezoekers krijgen een inzicht van het reizen 100 jaar geleden, een tentoonstelling over de oorsprong van de op een na grootste Zwitserse Spoorweg maatschappij. Op het spoor van het oude station zijn historische attributen te zien, met inbegrip van de meest krachtige locomotief Ae 6/8. In deze grote BLS tentoonstelling is ook de nieuwste aanwinst van het bedrijf te zien: de dubbeldekker “Mutz” en de meest geavanceerde locomotief van BLS Cargo. Hier zullen de bezoekers ook een uitgebreid inzicht krijgen van de werking en het onderhoud van het spoor in het algemeen. Andere hoogtepunten zijn een groot modelspoortentoonstelling.

Speciale reis  “100 jaar BLS op 15  juli 2013
Details volgen nog. Houdt BLS in de gaten.

Südrampenfest Goppenstein naar Brig 7 en 8 September 2013
Hier kunnen de gasten het gedeelte tussen Goppenstein en Brig betreden en historische- en moderne treinen zien. Is is in deze streek meer te zien dan de prachtige natuur: Zes stations, presenteren hun technische en culturele aantrekkingskracht. In Goppenstein gaat het om tunnels, Hohtenn de gebouwen van de spoorweg. Ausserberg de cultuur in het centrum, in Eggerberg de ambachtelijke aandacht.
Opmerking: uitvoerige informatie over het jubileum zoals de speciale jubileumpas worden hier gegeven.