Weer Duitse opdracht voor Alstom van DB

Advertentie

Op deze laatste dag van maart, maakt Alstom bekend dat zij twee opdrachten heeft verworven van Deutsche Bahn Regio AG om 53 Coradia Continental elektrische treinstellen (EMU) te leveren voor een totaal bedrag van meer dan € 300 miljoen. De treinen zijn gepland tussen 2019 en 2020 om in de Duitse deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Rheinland-Pfalz, en Beieren dienst te gaan doen. Alle voertuigen zullen worden gebouwd in Salzgitter, Duitsland, Alstoms de grootste productie afdeling wereldwijd.
Deze opdrachten zijn onderdeel van een tussen de Deutsche Bahn en Alstom in 2012 gesloten kontrakt voor het leveren van maximaal 400 Coradia Continental treinen. De eerste 28 voertuigen van dit contract zijn al in succesvolle dienst sinds 2014.
Met maximale snelheid van 160 km per uur, hebben de Coradia Continental treinen zich bewezen met uitstekende acceleratie eigenschappen, evenals een zeer soepele en stille werking. De drie-wagen treinstellen zijn uitgerust met 155 zitplaatsen, de vier-wagen met maximaal 230 zitplaatsen en de vijf-wagen treinen met 266 zitplaatsen.
Coradia Continental voldoet aan de laatste Europese normen op het gebied van brandbeveiliging, toegankelijkheid en emissiewaarden. Bijzondere aandacht voor het comfort van de passagiers zoals een betere mobiele communicatie, als ook met stopcontacten, videocamera’s en real-time informatie passagiersinformatiesysteem.
Coradia Continental behoort tot Alstom Coradia reeks modulaire treinen die profiteren van een know-how van meer dan 30 jaar en van beproefde technische oplossingen. Meer dan 2.400 Coradia treinen zijn er tot op heden verkocht en 1900 doen dienst Europese landen. Bron en copyright foto Alstom