Weer 50 TRAXX MS3-locomotieven

Advertentie

Berlijn 21 augustus 2018 – Bombardier Transportation en CD Cargo, de vrachtdochter van de Tsjechische Spoorwegen, hebben een koopovereenkomst getekend voor maximaal 50 van de nieuwste generatie BOMBARDIER TRAXX Multi-System (MS) -locomotieven. De eerste afroep is voor 10 TRAXX MS3-locomotieven.

Ivan Bednárik, Voorzitter van de Raad van Bestuur, CD Cargo, zei: “De nieuwe TRAXX MS3-locomotief is de modernste in onze vloot. De krachtige tractie, kostenbesparend en langeafstandsprestaties zullen onze internationale bedrijfsstrategie ondersteunen zowel de thuismarkt als de buurlanden.”
“We zijn trots op het vertrouwen dat onze nieuwe klant CD Cargo heeft gesteld in onze innovatieve TRAXX MS3-locomotief”, aldus Michael Fohrer. “Met dit succes in Tsjechië markeert de order de komst van ons nieuwe locomotiefplatform in de Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europese markt. Opnieuw heeft de voortreffelijkheid van het TRAXX-locomotiefplatform en zijn staat van dienst van meer dan 2.250 verkochte eenheden een andere belangrijke klant overtuigd. ”
De TRAXX MS3-locomotief is de enige multi-systeemlocomotief op de markt met de Last Mile-functie waarmee hij gemakkelijk niet-geëlektrificeerde baanvakken die zich in havens of goederenterminals bevinden, kan overbruggen. Deze nieuwe multi-systeemlocomotief zal worden uitgerust met de nieuwste versie van het Europese treinbesturingssysteem, Baseline 3, die vanaf de eerste dag zorgt voor een naadloze werking.
Met deze nieuwe order zijn 54 moderne, TRAXX multi-systeemlocomotieven besteld door Tsjechische klanten. De eerste tien locomotieven van CD Cargo zullen worden gebruikt voor het vracht- en personenvervoer in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Hongarije, terwijl de vloot verder wordt geëxploiteerd naar Slovenië.

Contract ondertekening met CD Cargo en Bombardier Transportation: (front l-r) Ivan Bednárik, voorzitter van de raad van bestuur, CD Cargo en Michael Fohrer, president, regio Midden- en Oost-Europa, Rusland, Israël, GOS en China, Bombardier Transportation. (achter l-r) Peter Ammann, hoofd van Global Ecosystem Freight Corridors bij Bombardier Transportation en Pavel Krtek, voorzitter van de Raad van Commissarissen, CD Cargo. Foto beleefdheid CD Cargo