Weer 12 vluchten minder Londen-Amsterdam

Advertentie

Zoals je deze ochtend misschien al oppikte in de pers in het Verenigd Koninkrijk, verkoopt Eurostar, die het Verenigd Koninkrijk verbindt met het vasteland van Europa, vanaf vandaag tickets voor de derde dagelijkse trein rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam.
Deze derde trein rijdt vanaf 11 juni 2019 en komt direct tegemoet aan de vraag van klanten naar aanleiding van Eurostars nieuwe, populaire route van Engeland naar Nederland, die in april van vorig jaar werd gelanceerd. De verhoogde frequentie biedt reizigers meer opties tijdens het reizen, waardoor het voor passagiers gemakkelijker wordt om te kiezen voor de milieuvoordelen van hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig. Een Eurostar-reis van Londen naar Amsterdam resulteert in 80% minder CO2-uitstoot per reiziger dan een vliegtuigreis. De derde dagelijkse trein brengt Eurostars capaciteit op de route naar het equivalent van 12 vluchten per dag.
Mike Cooper, CEO van Eurostar, zegt hierover: “Onze nieuwe route naar Nederland is tegemoetgekomen aan de sterke vraag van zowel zakenreizigers als vakantiegangers, die steeds meer waarde hechten aan het gemak, het comfort en de naadloze ervaring van hogesnelheidstreinen. Een derde trein per dag zal de capaciteit verhogen en tegelijkertijd meer keuze en flexibiliteit bieden aan onze klanten die reizen tussen deze Europese steden.”
Vandaag gingen enkel de tickets voor de directe service van Londen naar Amsterdam in verkoop alsook tickets voor de trein van Amsterdam naar Brussel vanaf 11 juni.
Tickets voor de route van Amsterdam en Rotterdam naar Londen zijn nog onderworpen aan de gebruikelijke bookinghorizon en zullen te koop zijn vanaf 120 dagen voor vertrek via www.eurostar.com en NS International.