Weer 100 Siemens locomotieven de rails op

Advertentie

Siemens Mobility en DB Cargo AG hebben een raamovereenkomst gesloten voor de levering van 100 multi-systeemlocomotieven. Gelijktijdig met de ondertekening heeft DB Cargo 40 Vectron multi-systeemlocomotieven opgehaald. De locomotieven zijn bedoeld voor grensoverschrijdend verkeer in verschillende Europese landen. De levering van de voertuigen start volgende maand en zal in juni 2020 worden voltooid.

“Het was pas in de zomer van 2017 dat DB Cargo 60 locomotieven bij ons bestelde. De sluiting van een nieuwe raamovereenkomst staat voor de succesvolle afronding van het voorlopige project en de betrouwbaarheid van onze voertuigen “, zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

“De Vectron MS is een bijzonder energiezuinige locomotief die grensoverschrijdend verkeer mogelijk maakt zonder van locomotief te veranderen. Op die manier kan DB Cargo zijn klanten op Europese routes nog beter van dienst zijn “, zegt Steffen Bobsien, hoofd van DB Cargo, European Assets & Technology.

De locomotieven voor DB Cargo hebben een vermogen van 6,4 megawatt en een maximale snelheid van 160 km per uur, ze zijn uitgerust met de nodige nationale treinbeveiligingssystemen en met het Europese treinbeheersysteem ETCS.
Siemens heeft met de Vectron veel succes. Deze locomotief is al meer dan 800 keer verkocht aan 41 klanten. De locomotieven zijn geregistreerd in Bulgarije, Duitsland, Finland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland, Tsjechië, Turkije en Hongarije.