Weer 10 nieuwe treinen

Advertentie

Bombardier Joint Venture bekroond met de verlenging van het contract voor 10 forensen-treinen voor Public Transport Authority Western Australia’s (PTA)

Bombardier Transportation heeft vandaag bekend gemaakt dat haar Australische joint venture met Downer EDI, die bekend staat als EDI Rail Bombardier Transportation Pty Ltd een contract heeft getekend met Western Australia (WA) Public Transport Authority (PTA), om 10 extra driewagens treinstellen te leveren ( in totaal 30 wagens). Het is een uitbreiding van het contract voor de Perth “B-serie” met meerdere elektrische eenheden (EMU) treinen. Bombardier Transportation bezit 50% van de aandelen in de EDI-Rail Bombardier Transportation Pty Ltd joint venture.

De groeiende voorsteden van Perth vraagt van PTA naar forensentreinen.

“We zijn verheugd over onze trouwe en lange vriendschap met klant PTA die, met deze extra B-serie EMU treinen en onderhoud dit te ondersteunen. Naast het vergroten van de capaciteit op het Perth woon-werkverkeer, zal Bombardier ook deze in onderhoud nemen en zorgen voor een comfortabele en duurzame mobiliteit oplossing voor de groeiende gemeenschap van de stad. Bombardier zal ook haar management expertise inzetten om de totale prestaties van de PTA’s forens vloot te optimaliseren, het stimuleren van betrouwbaarheid en beschikbaarheid voor de trein bestuurder en de passagiers “, zegt Rene Lalande, Managing Director, Bombardier Transportation Australië.

De “B-serie” EMU-platform is een lokaal ontwerp van Bombardier in Australië. Deze nieuwste order draagt ​​bij aan de 1180 man sterke EMU wagenpark van de diverse ontwerpen die reeds door Bombardier geleverd zijn en over over Queensland, Victoria, Zuid-Australië en West-Australië rijden. Dat doen zij al bijna 40 jaar. De treinen zullen worden uitgerust met de beproefde BOMBARDIER MITRAC Energy Saver voortstuwing, dat is homogeen in alle Bombardier EMU vloten in Australië.

De treinen zullen worden geproduceerd bij faciliteit Downer in Maryborough, Queensland, met elektrische pre-montagewerkzaamheden door Bombardier bij haar Australische fabriek in Victoria. Dit contract is een uitbreiding van de oorspronkelijke prijs PTA voor B-serie EMU treinen in 2011. De levering van de eerste trein is gepland voor het einde van 2019.

Bombardier is actief in Australië voor meer dan 60 jaar. Vandaag de dag, het heeft een personeelsbestand van meer dan 1.100 werknemers in 21 locaties en het is een complete aanbieder van spoorwegdiensten oplossingen en diensten.