Doe mee! Verzin een naam voor de nieuwe Kusttramvoertuigen van De Lijn

Advertentie

Mocht u met deze warmte (HITTE) iets nuttig willen doen de Belgische kusttramlijn (DE LIJN) zoekt een naam voor deze unieke tram in België. Zij lanceren vanaf deze week een wedstrijd om, in navolging van de HermeLijntrams en de Albatrostrams, een originele naam te zoeken voor de gloednieuwe CAF-Kusttramvoertuigen. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters zal de naam bekendmaken zodra de nieuwe trams over enkele maanden in exploitatie gaan.

Traditie

Het is bij De Lijn ondertussen een traditie geworden om nieuwe types tramvoertuigen een eigen naam te geven. Dat klinkt niet alleen veel leuker, het is bovendien een uitgelezen kans om het grote publiek te betrekken bij het openbaar vervoer. Goede tradities zijn er om in ere te houden, en dus gaat De Lijn ook voor de nieuwe Kusttramvoertuigen , van Knokke naar de Panne, op zoek naar een unieke eigen naam. De merknaam Kusttram, die het gehele tramgebeuren aan de kust omvat, blijft uiteraard ongewijzigd.

Wedstrijd

De online wedstrijd richt zich tot het grote publiek, inclusief tramreizigers, toeristen, kustbewoners en uiteraard de medewerkers van De Lijn. Naamsuggesties dienen vergezeld te worden van een korte toelichting waarin wordt uitgelegd waarom deze specifieke naam een goede keuze zou zijn voor de nieuwe Kusttramvoertuigen. De nieuwe naam dient uiteraard wel bij de kust te passen. Op het aantal ingestuurde suggesties per persoon staat geen limiet. De zoektocht duurt tot eind september.

Nieuwe tram met jouw naam?

De nieuwe naam zal officieel bekend worden gemaakt zodra de nieuwe tramvoertuigen in exploitatie gaan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters krijgt de eer om de naam te onthullen. Ook de bedenker van de winnende tramnaam zal worden uitgenodigd en wordt bovendien beloond met een leuke prijs. De bekendmaking is voorzien over enkele maanden, wellicht nog voor het einde van het jaar. In de tussentijd worden de tramchauffeurs en het technisch personeel van De Lijn opgeleid voor het besturen van en werken aan de nieuwe trams.

Met de warme denk u vast aan de kust. Hebt je alvast een ideetje voor een geschikte naam? Surf dan naar www.delijn.be

Bron en copyright foto: De LIJN

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

2 Comments

  1. misschien is het wel Zeewind een mooie duurzame naam voor het nieuwste tramsteltype langs de Belgische Kustlijn

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.