WBOOKS altijd mooi en goed

Advertentie

Zeg je treinboeken, dan zeg je WBOOKS. Treinenboeken van WBOOKS zien er altijd heel verzorgd en kompleet uit. Het belangrijkste boek over de geschiedenis van het spoor is natuurlijk HET GROTE SPOOR BOEK dat t.g.v. het 175 jubileum van het Spoor in Nederland uitkwam en nu uitverkocht is. Ja je moet er snel bij zijn, maar op spoorevenementen zien wij zo nu en dan nog een exemplaar te koop liggen.

Geschiedenis en kunst

Het zijn statige maar ook spannende genres die om goed verzorgde boeken vragen. Boeken die overleven, boeken die beelden bevatten. WBOOKS maakt kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken, die het waard zijn om steeds opnieuw bekeken te worden. De gepubliceerde boeken worden verkocht in meer dan 1500 van de betere boekhandels in Nederland, museumwinkels en natuurlijk online. Veel van de uitgaven van WBOOKS verschijnen in samenwerking met musea in Nederland. Maar ook met grote culturele instellingen als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Archief.

Geschiedenis

Bijna 200 jaar geleden, in 1836 werd de basis van de uitgeverij gelegd door Uitgeverij Waanders. In 2010 volgde een fusie met kunst en lifestyle-gerelateerde uitgeverij d’jonge Hond. Inmiddels, zijn beide uitgeverijen samen verder gegaan onder de naam WBOOKS.

WBOOKS geeft ruim vijftig boeken per jaar uit binnen de fondsen geschiedenis en kunst. Een deel hiervan bestaat uit boeken bij tentoonstellingen en voor een deel uit algemene en lokale geschiedenis en cultuur. Onze fondsen zijn echter altijd in beweging. Zo hebben ze deze recent uitgebreid met een aantal boeken over popmuziek en is er inmiddels ook een aantal culinaire boeken bijgekomen. Door de jaren heen is er een eclectische mengeling ontstaan van eigen producties en samenwerkingen met musea en culturele instellingen. Ook de geschiedenis van treinen.

Visie

De lezer doet er toe. WBOOKS maakt niet lukraak boeken. Zij schieten niet met hagel in de hoop dat er iets geraakt wordt. Zij denken altijd vanuit de doelgroep. Hun motto is: Voor de liefhebber van geschiedenis en kunst. Binnen deze groep bestaat een grote diversiteit aan smaak en beleving. Daarom is het belangrijk dat ze zich altijd afvragen: voor wie maken we dit boek? Zo proberen zij telkens het optimale product te maken en de kwaliteit te bewaken. Een uitgave van WBOOKS is daarom altijd een puntgaaf geproduceerd product dat gericht is op een specifieke doelgroep.
Deze Zomer verschijnen er ongeveer 15 boekwerken. Drie daar van zijn zeer geschikt voor de treinliefhebber.
Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat in Nederland de spoorwegstaking begon verschijnt DE NEDERLANDSE SPOORWEG IN OORLOGSTIJD 1939 -1945. In dit boek beschrijven Guus Veenendaal (voormalig bedrijfshistoricus van de Nederlandse Spoorwegen en David Barnouw verbonden aan het NIOD de aanloop naar de staking, maar ook het verdere verloop.

De Nederlandse Spoorwegen in Oorlogstijd

Formaat: 16 x 22 cm
Aantal pagina’s : 160
Auteurs : David Barnouw, Dirk Mulder, Guus Veenendaal
Illustraties: circa 300 afbeeldingen in zwartwit en kleur
Taal: Nederlands
Uitvoering: Gebonden
Bestellen: klik hier
ISBN: 9789462583337

Prijs: 24,95

Het tweede boek wat belangrijk is de Historische Atlas NL over hoe Nederland ontstond. Hoe ontstond Nederland? Door de strijd tegen de Spanjaarden, het water of nog veel meer? Zijn er nu 17, 7, 10 of 12 Nederlandse provincies? Sinds wanneer komt de Rijn bij Lobith ons land binnen? Waarom wordt de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen weer onder water gezet? En waarom heet de staande leeuw die Nederland op oude kaarten verbeeldt de Leo Belgicus en is hij begin zeventiende eeuw gaan zitten? Op deze en nog heel veel meer vragen heeft Historische Atlas NL antwoord in woord en beeld.

Historische  Atlas NL

Formaat :24,5 x 31 cm
Aantal pagina’s:176
Auteurs : Martin Berendse, Paul Brood
Bijzonderheden : In samenwerking met Nationaal Archief
Illustraties: Circa 150 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
Jaar: 2019
Taal: Nederlands
Uitvoering: Gebonden
Bestellen: klik hier
ISBN : 9789462583177


Prijs: 29,95

 

Er wordt de laatste tijd veel over Utrecht geschreven. Dit natuurlijk door de opening van het Utrecht Centraal Station, het knooppunt van de NS. Maar hoe was het eigenlijk. Dat lees je en vooral zie je in

VAN STADSIE TOT STAD Utrecht 1950-1975 (4de druk)

Auteurs :Ton van den Berg en Ad van Liempt
Aantal pagina’s:128
Illustraties: circa 140, in zwartwit en kleur
Formaat: 24 x 31 cm
tvoering: Gebonden
Jaar: 2019
Taal: Nederlands
Bijzonderheden: in samenwerking met Het Utrechts Archief
Bestellen: klik hier
ISBN : 9789462581869

Prijs 24,95

 

Bovenstaande boeken mogen bij een treinliefhebber in zijn of haar boekenkast niet ontbreken.

Museumtijdschrift

WBOOKS is ook uitgever van Museumtijdschrift: het grootste kunsttijdschrift van Nederland. De lezer ontvangt als gratis bijlage de Tentoonstellingsagenda, de meest uitgebreide agenda met alle tentoonstellingsdata, adressen van musea en galeries in één gids. WBOOKS is gevestigd aan de in Zwolle. Het is een compacte, heldere en transparante ruimte met een boekenkast over de volle lengte, een bibliotheek met bijna 3500 in het verleden door deze uitgever uitgegeven boeken en het magazijn o.a. voor de online verkopen, direct onder het kantoor.