Waterstoftrein Coradia iLint van Alstom succesvol ingezet in Oostenrijk

Advertentie

De eerste waterstoftrein ter wereld, de Coradia iLint van fabrikant Alstom, heeft een testperiode van drie maanden op regionale spoorlijnen van de Oesterreichische Bundesbahnen (ÖBB) met succes afgesloten. Het treintype is nu goedgekeurd voor het gehele Oostenrijkse spoorwegnet. Al eerder certificeerde het ministerie voor klimaatbescherming, milieu, energie, mobiliteit, innovatie en technologie (BMK) de waterstoftrein voor reizigersvervoer. Na Duitsland is Oostenrijk het tweede land dat de Coradia iLint volledig accepteert als emissievrij alternatief voor dieseltreinen.

Zware proeftijd

De waterstoftrein is deze periode ingezet op vier zware trajecten in het zuiden van Neder-Oostenrijk, rond Wenen en het oosten van Stiermarken. De ÖBB heeft kunnen vaststellen hoe de Coralia iLint presteert onder uiteenlopende weersomstandigheden en op steile bergtrajecten. Tevens kon het Oostenrijkse spoorwegbedrijf zien hoe de – op waterstofcellen gebaseerde – aandrijftechnologie werkt. Nu de proefperiode is afgesloten gaat Alstom de verzamelde gegevens analyseren om de techniek te optimaliseren voor de Oostenrijkse markt. Gian-Luca Erbacci, senior vice-president van Alstom Europa toonde zich uiteraard zeer tevreden met het resultaat en hij wenste de Oostenrijkse Bundesbahnen geluk met ‘de pioniersrol die de ÖBB op zich heeft genomen bij het testen van de waterstoftechnologie voor de spoorwegen in Oostenrijk.’

Vijf jaar ontwikkeling

In september 2016 stelde Alstom zijn emissievrije waterstoftrein voor op techniekbeurs Inno-Trans. Er volgde een intensieve testperiode en een jaar later sloot Alstom een overeenkomst met de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH (LNVG) – de regionale vervoerder van Nedersaksen. Deze hield in dat vanaf begin 2022 de LNVG-dieseltreinen zullen worden vervangen door veertien Coradia iLint-stellen. De officiële goedkeuring voor reizigersvervoer op het complete openbare Duitse spoorwegnet kwam in juli 2018 af. Alstom maakte vervolgens in 2019 promotieritten in zes Duitse Bundesländer. In mei van dat jaar werden 27 Coradia’s besteld, die in 2022 op vier lijnen in de Taunus (D) de diesels gaan vervangen. Ook op het traject Groningen-Leeuwarden (65 km), dat door Arriva wordt geëxploiteerd, werden in maart 2020 tien dagen lang succesvolle proefritten afgelegd. De provincie Groningen streeft ernaar dat tegen 2024 de waterstoftrein wordt ingezet van Groningen naar Stadskanaal vv. en op de ‘Wunderlinie’ Groningen-Bremen. Inmiddels mag de Coradia iLint dus ook in heel Oostenrijk rijden en de opmars van de waterstoftrein lijkt nog allerminst gestopt!
Volgens Alstom is er thans geen enkele andere treinenfabrikant die al zover is.

Bron en foto’s Alstom: copyright Alstom copyright Alstom/Christoph Busse