Wat te doen tijdens een lange treinreis?

Advertentie

Thalys

Ga jij binnenkort een dagje weg of reis je met de trein naar je studie of werk? Of woont je geliefde in een andere stad en maak je daarom regelmatig een lange treinreis? Het kan een uitdaging zijn om jezelf te vermaken. Doe inspiratie op met deze drie leuke (en soms nuttige) activiteiten in de trein.

Leer een andere taal

Breng jij veel tijd door in de trein en vind je het maar zonde om deze tijd te verdoen met uit het raam staren of muziek luisteren? Maak dan gebruik van de tijd dat je onderweg bent om een vreemde taal te leren! Het enige wat je nodig hebt is je smartphone met een mobiel abonnement. Er zijn namelijk verschillende gratis apps die je kunt downloaden die jou in hapklare brokjes een andere taal aanleren. Erg populair zijn onder andere Duolingo en Memrise. Deze applicaties hebben een speelse opzet, waardoor je tijdens het spelen een andere taal steeds beter onder de knie krijgt. Werk bijvoorbeeld aan je Franse vocabulaire of daag jezelf uit met lessen Spaans.

Lees een boek

Veel mensen geven aan dat ze graag meer zouden lezen, maar dat ze hier de tijd niet voor kunnen vinden. Neem dan eens ouderwets een boek mee in de trein. Of nog beter, download een aantal boeken op je e-reader. Zo kun je zelf bepalen in wat voor soort boek je op dat moment zin hebt. Lezen heeft veel voordelen. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat het lezen van een boek je stressniveaus vermindert. Ideaal dus als je uit het werk komt en op de terugweg jezelf verliest in een spannend of romantisch boek. Jij wordt voor even naar een andere wereld getransporteerd. Hierdoor vergeet je alles om je heen en vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet ben je aangekomen op je eindbestemming. Je zou willen dat je nog langer door kon lezen! Wist je dat je door te lezen ook je brein traint? Je moet namelijk alle personages, werelden en achtergrondverhalen onthouden. Iedere nieuwe herinnering die je aanmaakt creëert nieuwe verbindingen in je hersenen en versterkt bestaande synapsen. Dit zorgt ervoor dat je kortetermijngeheugen wordt versterkt.

Doe een dutje

Ben je vroeg opgestaan om op tijd bij je afspraak te komen of ben je doodop na een lange (werk)dag? Zet je wekker en doe een dutje in de trein. Zo kom je helemaal uitgerust aan op je eindbestemming. Let altijd op je bezittingen, als je veel bagage bij je hebt kan het minder verstandig zijn om een dutje te doen. Hou je rugtas tegen je aan als je een powernap doet met de rits naar je lichaam toe.

Dit zijn meer voordelen van reizen met de trein.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.