Wat is jouw taalgebruik?

Advertentie

Treinreizen kan heel vermoeiend zijn; vooral als iemand zijn belevenissen per mobiel aan het delen is. Stiltecoupés helpen niet altijd. Wij moeten noodgedwongen getuigen zijn van zijn of haar taalgebruik. Je hoort de gekste dingen. Maar kijk uit beste reiziger, er zijn mensen die juist meeluisteren naar je belevenissen en taalgebruik en het dan publiceren.

Al acht jaar lang pakt Selma Wagner de trein om tussen haar huis en werk te reizen. In tegenstelling tot de meeste treinreizigers, doet zij dit met veel plezier. In de coupé wordt immers veel gepraat, wat zij als taalfanaat zeker kan waarderen. “Ongegeneerd en fanatiek luister ik mijn medereizigers af. Op zoek naar versprekingen. En dat zijn er nogal wat”.
Boek zonder Hoofdstukken
Zo hoorde zij eens een zakenman zeggen dat hij handen en ogen tekort kwam om een deadline te halen. Of een studente die opgelucht vertelde dat er na het inleveren van haar scriptie een blok van haar been viel. Op Spoor 4, ander woord voor hoofdstuk, zegt de machinist bij het naderen van station Assen: ASSEN, Stadion Assen.

Voor het Treintaalboek heeft Selma de leukste en populairste versprekingen uit haar collectie gekozen. Met in totaal 100 versprekingen, waarvan 50 nog nooit eerder vertoonde, hoopt zij je aan het lachen te maken. In de coupé of ergens anders. Dat is bij ons zeker gelukt.

Selma Wagner heeft een tekst- & communicatiebureau. Misschien kunnen we nog meer boekwerkjes van haar verwachten. Ook eens lachen? Koop het Treintaalboek voor slechts 7,95 in de boekhandel.

Als je van gemak dient de mens houdt, bestel het dan online hier: 

Treintaal is ook te vinden op Facebook & Instagram.

“Treintaal” is De Lach Van Mijn Dag, schreef een journalist in zijn recensie.
Wij laten dit artikeltje even door haar lezen voor ons taalgebruik, want voor je het weet staan wij in deel 2. Dat er zeker zal komen.