Wat is actueel

Advertentie

Dat vroeger, vroeger is en vroeger niet alles beter was is bekend. Dat journalisten vroeger meer tijd hadden om nieuwtjes te brengen is ook bekend. Waar er vroeger in de krant nieuwtjes stonden kan je ze tegenwoordig op socialmedia vinden. Zijn deze altijd betrouwbaar? Nee, maar dit is regelmatig geen probleem.

Socialmedia

Tijdens de EK wedstrijd Denemarken tegen Finland bleek maar weer de snelheid waarmee socialmedia het “nieuws” kan brengen. Via Twitter was al snel te zien hoe een fotograaf zijn “nieuws” deelde met een foto waarop de Deense voetballer Christian Eriksen eruit zag alsof hij bij bewustzijn was. Zelfs de NOS ging speculeren op de foto’s en bracht het nieuws van Twitter met een slag om de arm. Ook fotografen kunnen tegenwoordig niet meer wachten om hun bijzondere foto te publiceren via de grote media en zoeken socialmedia op voor snelheid.

Concurrentie

Twitter, Facebook en Instagram zijn grote concurrenten van de gevestigde orde en dit is natuurlijk al langer aan de gang. De berichten op Twitter zijn, als ze daadwerkelijk de waarheid zijn, een grote concurrent van de normale pers. Qua snelheid kan niemand hier tegenop. Vroeger haalde je de informatie van TV, uit een krant of vakblad maar “Breaking news” al lang niet meer.

Treinennieuws

Hoewel het bovenstaande vreselijke incident van een hele andere orde is, laat het wel duidelijk zien hoe de nieuwsmedia tegenwoordig werkt. In het klein, veel kleiner eigenlijk, heeft Treinennieuws deze problemen ook. Onlangs was de presentatie van de vernieuwde NS VIRM 2/3 in Haarlem. Onze verslaglegger ter plaatse was nog niet in de trein terug richting laptop of het internet stond alweer vol met nieuws over deze presentatie, met foto’s en al. Dit is ook de reden dat Treinennieuws ook te volgen is op Twitter en Facebook. Ook wij moeten binnen een mum van tijd, met kunst en vliegwerk, een leesbaar verhaal maken van deze gebeurtenissen. Het liefst met een unieke fotoreportage.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste treinennieuws? Volg dan ook onze Facebookgroep en twitter! Hier zitten doorgaans betrouwbare treinenfans en spotter. Want het stukje “betrouwbaar” is wel van essentieel belang op socialmedia.

Ook in het nieuwste nummer van Op de Rails van de NVBS (Nederlandse Vereniging van belangstellende in het spoor- en tramwezen) heeft niets over de VIRM 2/3 trein kunnen publiceren en Rail Magazine heeft het nieuws in komende nummers zoals dit magazine op zijn Facebooksite aankondigde.

Blijf vooral onze website lezen, ook als we dus soms wat later zijn met de informatie!

 

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.