Wachten op de trein? Even naar het Spoorwegmuseum. Voor € 1.

Advertentie

Aansluiting gemist? Dan ga je toch even naar het Spoorwegmuseum? In Nederland niet echt een logica. Maar volgens Hildebrand van Kuijeren kan dat prima als je op het hoofdstation van Boekarest de trein mist.

“Ik heb het zelf ook gedaan” zegt de redacteur van Treinreiziger.nl tegenover Treinennieuws. “De treinen rijden in Roemenië veel minder vaak. In twee dagen tijd moest ik drie keer overstappen in Boekarest en totaal 7.5 uur wachten” legt hij uit. Maar is een bezoek aan het museum niet duur? Hildebrand: “Nee. Een bezoekje kost minder dan een euro. Voor het maken van foto’s moesten we nog een kleine toeslag betalen”. Dat is heel iets anders dan in Nederland. Bij ons kost het Spoorwegmuseum met Korting nog steeds snel 16 euro.

Het Spoorwegmuseum is letterlijk gevestigd aan het laatste perron van Bucuresti Nord, het hoofdstation van Boekarest. Een bezoek aan het Spoorwegmuseum is goedkoop, maar het stelt ook niet zoveel voor. “Als je het zou willen, zou je een bezoek in een kwartiertje kunnen afronden” zegt Hildebrand. Levensechte treinen zie je er dan ook nauwelijks. “Buiten staat een enkele stoomlocomotief, maar die kun je al bezichtigen voordat je het museum binnenstapt.

In het museum staat een modelspoorbaan, niet zo groot als bij Miniworld, maar toch een mooie baan. Met natuurlijk Roemeense modeltreinen. Daarnaast zijn er nog twee kamers waar een aantal voorwerpen en een paar grote modellen staan. Ook leuk: een spoorkaart van Roemenië die toont wanneer het spoor is aangelegd. “Als je even niets te doen hebt, en bent op het station van Boekarest, is dit zeker aan te bevelen. Maar verwacht er niet teveel van” vat Hildebrand zijn bezoek samen.

Natuurlijk zijn we van Treinennieuws nog nieuwsgierig wat hem in Boekarest brengt. “Met de trein vanuit Rotterdam naar mijn schoonfamilie leek mij wel een uitdaging. Een ritje van 35 uur (Zie videoverslag) naar het gehuchtje Tudor Vladimirescu. En gelijk een mooie gelegenheid om ook de Wadlopers in Roemenië eens op te zoeken”. Wie ook per trein naar Roemenië wil gaan, beveelt Hildebrand een InterRail ticket aan. Voor € 269 reis je met InterRail 5 dagen heel Europa door. “Dat heb ik ook gedaan. De heenweg heb ik gedaan via de snelste route, via Wenen. De terugweg heb ik in drie dagen gedaan via Boedapest, Zagreb en Zürich”.roemeni