Waarom met de trein naar je werk?

Advertentie

Ga jij iedere dag met de auto naar je werk? Dan is de kans vrij groot dat je via je werkgever een flink extra budget kunt krijgen wanneer je met het openbaar vervoer gaat. De meeste werkgever stellen je vaak zelfs volledig vrij van eventuele kosten voor een abonnement op de trein, bus of metro. Logisch, aangezien het reizen per trein vele malen milieuvriendelijk is, dan wanneer je de auto pakt. Een elektrische auto is hierin natuurlijk een heel ander verhaal, maar ook dan zijn er tal van voorbeelden te benoemen waar het verstandig is om met de trein naar je werk toe te gaan en de auto te laten staan. Welke voordelen dit allemaal heeft, vertellen we je nu.

Voordeliger

Wanneer je de nodige kilometers naar je werk moet afleggen, dan is de trein een goed alternatief voor de auto. Ondanks het feit dat het misschien maar enkele tientallen kilometers is, zul je zien dat het je onderaan de streep een hoop scheelt. Met name wanneer het om kleinere stukjes gaat, duurt het vele malen langer voordat de motor is opgewarmd, waardoor er geen volledige verbranding plaatsvindt en er dus meer brandstof nodig is om de auto te laten rijden. Overigens zit je ook met minder kosten voor onderhoud op slijtende onderdelen zoals je banden en ook remschijven. Ook zijn er ontzettend veel werkgevers die de kosten voor het openbaar vervoer zelfs helemaal vergoeden, waar dit bij de welbekende kilometervergoeding natuurlijk niet het geval is. Kortom, een goede reden om eens serieus te overwegen om de trein te pakken en ook het gesprek met je werkgever aan te gaan.

Duurzaam

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid. Ze proberen er op allerlei fronten alles aan de doen om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Het reizen per trein in plaats van met de auto is hier natuurlijk een heel goed voorbeeld van. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je met tientallen of honderden mensen op dezelfde locatie werkt, dit een enorme impact kan hebben wanneer iedereen de auto inruilt voor het reizen met de trein. Uiteraard is het een utopie om te denken dat ze dit allemaal doen, maar het gesprek hierover aangaan met je werknemers is een goede eerste stap. Ook is het een goede manier om ervoor te zorgen dat je werknemers in een vervelende situatie komen wanneer je geen vervoer hebben. Zo kunnen ze wel een lening afsluiten voor de aanschaf van een andere auto, maar is een treinabonnement natuurlijk vele malen beter.

Je kunt eerder beginnen met werken

Op het moment dat je dagelijks een uur in de trein zit, dan is dit de perfecte manier om vast wat werkzaamheden te verrichten. Aangezien je tegenwoordig in iedere trein bijna wel internet hebt en andere je mobiele telefoon als hotspot kunt gebruiken, is dit een ideale manier om overwerken in de avond te beperken of zelfs helemaal te voorkomen. Zo start je eenvoudig je laptop op wanneer je vertrekt en kun je vlak voordat je op de plaats van bestemming bent je laptop weer in je tas doen. Wanneer je dit dagelijks doet, zul je merken dat het je een stuk meer rust geeft en je ook op kantoor zelf vele malen rustig bent.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.