Waar wilt u naar toe met de trein?

Advertentie

ten-t3
Foto: Treinreiziger

Happy Rail van Treinreiswinkel wint eerste Erasing Borders award, met een nieuwe boekingssite, die u gaat helpen. In 2002 richtte zijn vader op succesvolle wijze de Treinreiswinkel op: een plek waar mensen wegwijs kunnen worden in de onoverzichtelijke wereld van treintickets. Nu komt Lasse Brall (31) met de digitale opvolger die de hele wereld moet gaan bedienen.

Directeur Lasse Brall van Happy Rail ontving de Erasing Borders Award uit handen van internationale treinreizigers. Happy Rail wordt deze zomer gelanceerd en is een website waar reizigers bij één loket alle treintickets van over de hele wereld kunnen boeken voor de laagste prijs. “Dit maakt internationaal treinreizen veel eenvoudiger en makkelijker voor reizigers, en dat is wat we willen bereiken,” aldus juryvoorzitter Elmer van Buuren. “Ik ben heel blij met deze prijs, en nodig iedereen uit met ons samen te werken om Happy Rail nog verder te verbeteren” aldus Lasse Brall.

ten-t2De Erasing Borders award werd uitgereikt tijdens de Passenger Rail Summit, die het ministerie van Infrastructuur & Milieu en Train2EU op 21 juni samen organiseerden tijdens de TEN-T dagen in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Tijdens de Passenger Rail Summit beloofden de landen van de Benelux en Duitsland en met een coalitie van vernieuwers en bedrijven, aangevoerd door Train2EU, beter samen te werken om internationaal treinreizen makkelijker te maken voor reizigers.

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu opende de Passenger Rail Summit: “Samenwerken is een must, in openheid, met goede wil, en gericht op de klant.” De Staatssecretaris gaf zelf het goede voorbeeld en presenteerde een intentieverklaring van de Benelux-landen en Duitsland om de samenwerking te verbeteren ten dienste van internationale treinreizigers. In een daaropvolgend debat reageerde de sector verheugd op dit initiatief. De Drielandentrein  tussen Luik en Aken over Nederlands grondgebied is het begin.