VSM Stoomtreinen maken nostalgische ritjes

Advertentie

Eerbeek Super-Totaal 2008

De Super-Totaal 2008 in Eerbeek bestaat op zaterdag 26 juli uit bijna 200 inschrijvingen van standhouders, straattheater, dweilmuziek, levende standbeelden, ’t Oosterhuuzense Dialectkoor, muziek, terrasjes, eetgelegenheden, demonstratie’s van politie, brandweer, ambulance en Veilig Verkeer Nederland, een klompenmaker en een tingieter. De Super-Totaal 2008 wordt gehouden in het centrum van Eerbeek en duurt van 12.00 tot 18.00 uur.
Stoomtreinen
Een grote trekpleister in Eerbeek zijn de stoomtreinen van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.

De zware en zwarte locomotieven trekken dan een aantal passagierswagons met speels gemak over de rails naar Loenen en terug. Ieder jaar is hiervoor grote belangstelling en ook dit keer zullen weer honderden op een nostalgische manier van Eerbeek naar Loenen en terug worden vervoerd.Tijdens de Eerbeek Super-Totaal zijn er zes van die ritten gepland waarvoor kaartjes kunnen worden gekocht op de Super-Totaal bij een VSM-kraam in de nabijheid van het Eerbeekse station.

Dienstregeling
Vanaf 13.00 tot en met 18.00 uur vertrekt er op 26 juli ieder vol uur een stoomtrein vanaf het pittoreske station in Eerbeek naar Loenen. Een mooie dienstregeling waarbij vanaf de balkons, maar natuurlijk ook vanuit de historische wagons, veel van de natuur in dit deel van de Veluwse is te genieten. De geur van de rijdende stoomtreinen kan worden opgesnoven zoals dat vroeger dagelijks het geval was.

Natuurlijk rijdtd De VSM weer volgens de hoogseizoensdienstregeling. Van maandag t/m vrijdag van 14 juli t/m 22 augustus wordt er tweemaal per dag gereden tussen Apeldoorn en Dieren.

De rijdagen & dienstregeling voor heel 2008 is hier te vinden.