Binnenkort; De StoomCourant van VSM

Advertentie

Foto dummie De Stoomcourant foto: Nathalie Stork

Corona zorgt voor erg veel problemen maar hierdoor maakt de wereld ook een digitale een sprong vooruit. Scholen geven les per computer en er wordt minder kilometers gereisd, waardoor videoconferentie het gesprek van de dag is. Dit scheelde niet alleen kosten maar ook erg veel tijd. Mark Rutte stuurt ons met ingetogen optimisme de zomer in maar de boodschap rond corona blijft hetzelfde: “houd minimaal 1,50 meter afstand.

De StoomCourant

Op 5 juli start eindelijk het rijseizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) op een bijzondere manier. Elke reiziger krijgt een interactieve krant met analoge en digitale informatie over de spoorlijn en de historische en toeristische plaatsen langs de 22 kilometer lange Koningslijn. Het project is een samenwerking van Veluwse partners die de spoorlijn thematisch en fysiek met elkaar verbindt.
Stel je voor: je stapt in de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren, die je meer dan honderd jaar terugvoert in de tijd, dwars door de industriële Veluwe. Samen met je gezelschap neem je plaats in een historisch rijtuig en onder het geluid van de stampende en sissende machines brengt de conducteur je De StoomCourant, waarop in grote letters staat: ‘Deze krant leeft!’ En warempel, terwijl je met je smartphone (Wie heeft die niet) over de krant beweegt, komen de foto’s tot leven, het Veluwse landschap verrijst in 3D (Augmented Reality) uit de krant en je beleeft de spoorgeschiedenis alsof je er zelf bij was.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.