Vracht84NL nieuwe tentoonstelling in het Spoorwegmuseum

Advertentie

VRACHT84NL WEGENS SUCCES VERLENGD
160.000 bezoekers bezochten Het Spoorwegmuseum voor de goederententoonstelling

Van 10 oktober 2007 tot en met 31 mei 2008 gaan bezoekers op vrachtexpeditie in de nieuwe tentoonstelling VRACHT84NL van Het Spoorwegmuseum. Hier worden de geheimen ontrafeld van 150 jaar goederenvervoer: Hoe wordt een pakket vervoerd en met welke wagons? En wat zit er in die grote containers die voorbij komen razen op het spoor? In VRACHT84NL ontdekken bezoekers door zelf te laden, te lossen en post te sorteren dat er heel wat moet gebeuren om vracht ongeschonden naar de goede plek te brengen. Bezoekers beleven een spannende reis waar zij de nodige afleverinstructies krijgen van onder andere een fabrieksdirecteur, stationschef, boerin en een postbode. Het doel is een geheime code te kraken……..


Ook gaan de deuren open van een multimediale ruimte waarin grote ijzeren containers staan opgesteld. Hier worden bezoekers meegenomen op wereldreis per boot, vrachtwagen en per trein langs de werelddelen. Zo is de weg te zien die alledaagse goederen afleggen, alvorens ze bij mensen in de huiskamer te zien zijn.
In VRACHT84NL laten 15 historische en hedendaagse goederenwagons zien welke goederen en vrachten over het spoor werden één worden vervoerd. Zelfs een oude Centuriontank en een autolaadwagen ontbreken niet. Deze laatste toont auto’s uit de jaren ’50 en ’60 als de Mercedes Ponton, Renault Dauphine, Citroëën Ami 6 Berline, Peugeot 403, Daf Daffodil 30, Panhard Dyna, Ford Taunus P 3, Opel Kapitään, Fiat 1100 en de Vauxhall Cresta PA. Ook is er een volledig gerestaureerde motorpostwagen te zien met een twaalftal bijzondere stukken van de schilder Heyenbrock (bekend door zijn vele industriële werken).