Voor onder de Kerstboom

Advertentie

Het boek voor de Z-spoorder. COLLECTION deze documentatie is het standaardwerk van de afgelopen 35 jaar Märklin mini-club en het huidige Märklin Z programma. Totaal 40 jaar het kleinste spoor gedocumenteerd. Het zou een boek worden van vele honderden pagina’s, kompleet met alle varianten die in detail worden beschreven. Met 2.273 artikelen en 4.260 varianten beschrijvingen en 4.268 kleurafbeeldingen is dit de meest uitgebreide en gedegen informatieboek. Een MUST voor iedere Z-Spoor liefhebber. Een documentaire van de bekende Z-Spoorder Thomas Zeeb. Dit zeer complete standaard programma van de afgelopen tijd past in deze moderne tijd niet meer in boekvorm. Daarom heeft men besloten om met ingang heden dit alleen op een CD-Rom uit te brengen. Een boek zou veel te duur worden, denk alleen maar eens aan de porto- en verzendkosten. Nu heeft u Z-Spoor COLLECTION voor €23,50 in huis. De COLLECTION database is er niet alleen Z-Spoor, maar ook is er de database Märklin 00/H0 ( de H0 versie voor 33,50) Bestellingen kunnen hier geplaatst worden.  

Met de jaarboeken  komen natuurlijk ook de kalenders 2012. Twee bijzonder kalenders willen wij u niet onthouden. Alle lid/abonnees op het voortreffelijke magazine “OP DE RAILS”, ontvingen  deze kalender als een fantastisch eindejaars geschenk. Ja een lidmaatschap op deze vereniging van spoor- en tram liefhebbers is zeker een prachtig kerscadeautje. Kijk eens om lid /abonnee te worden.

Dit is de afbeelding van de voorkant van de “Modellbahn-Kalender 2012” van het Duitse Conrad, waar men veel modelspoorartikelen te koop aanbieden De afbeeldingen voor elke maand zijn foto’s gemaakt door klanten uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk van hun modelspoorbanen. Er is geen Nederlandstalige versie gemaakt, maar men kan deze Duitstalige versie wel bij Conrad Benelux bestellen (bestnr. 498056-89, prijs 9,99). De voorraad is uiteraard beperkt. Het is een Limited Edition dus………..! Het artikel met begeleidende tekst op ook op de Nederlandse websites  te bestellen.

Onderhoud van de Modelspoorbaan is geen overbodige luxe. Zijn de treinen en rails van uw modelspoorbaan aan een schoonmaakbeurt toe? Wachten wissels en signalen al lang op een reparatie? Of wilt u de motor van uw Märklin-locomotief ombouwen maar weet u niet precies hoe dat moet? Geen probleem, u behoeft geen ProRail te bellen, want in dit handige boek legt modelspoorkenner Markus Tiedtke u alles haarfijn uit. Op een praktijkgerichte en duidelijke manier vertelt hij hoe u uw spoorbaan deskundig kunt onderhouden, repareren en verbeteren. Bovendien verklapt hij tal van professionele tips, van het betere lakwerk tot het uitrusten van modellen. Rijk geïllustreerd met veel foto”s en tabellen is dit boek een praktische handleiding voor het dagelijkse onderhoud van uw modelspoorbaan. – Snelle en eenvoudige oplossingen voor alle modelspoor problemen – Stapsgewijze aanwijzingen, zowel voor beginners als gevorderden – Geschreven door een deskundige in de modelspoorwereld. Dit boek is bij iedere goede boekenwinkel te koop.

Komt u weleens in het Duitse Nordrhein-Westfalen? Dan zijn deze twee reisgidsen een goede keuze. Ten eerste de “Erlebnis Eisenbahn” roept: “Bitte einsteigen”, een komplete reisgids van alles wat de moeite waard, is om te gaan kijken in deze provincie net over de grens Nijmegen. Deze reisgids heeft meer dan 120 pagina’s en is geheel in kleur en wijst  u de weg naar allen spoorbezinswaardigheden in deze streek. Van modelspoor tot toerisctische lijnen en van stations tot bijzondere spoorbruggen. Wij vonden dit boekje niet tussen de reisgidsen, maar op de spoorboeken afdeling. Hier eventueel voor uw reis te betsellen

 

Een tweede boekje uit deze streek is het is het reisgidsje ”Wuppertal und die Schwebebahn“. Alles over dit meer dan 100 jaar oude openbaar vervoer middel is te lezen in dit boekje.Van alle twintig stations wordt de geschiedenis verteld. Hier kan dit boekje besteldworden. Mocht u Wuppertal eens bezoeken, vergeet dan niet zomaar eens een retour ritje te maken. Echt een belevenis.