Voor het eerst in Berlijn

Advertentie

Vandaag op InnoTrans, de toonaangevende internationale vakbeurs voor transporttechnologie, hebben de fabrikanten Stadler en Siemens samen de nieuwe S-Bahn voor Berlijn gepresenteerde. De eerste “halve trein” voor de nieuwe S-Bahn vloot van de Duitse hoofdstad. De vier-wagentreinen komen begin 2021 in dienst op de Berlijnse Ring / Zuidoost-netwerk.

Op de foto van links naar rechts: Alexander Kaczmarek, Corporate Representative DB state Berlin; Ulf Braker, CEO of Stadler Pankow GmbH, Michael Müller (SPD), Governing Mayor of Berlin, Susanne Henckel, Managing Director of VBB Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg GmbH; Müslüm Yakisan, head of Siemens’ S-Bahn and regional trains unit and Peter Buchner, CEO of S-Bahn Berlin GmbH.
De nieuwe Berlijnse S-Bahn als model op de stand

De nieuwe trein kan tijdens de InnoTrans van dit jaar, die op 18-23 september wordt gehouden, grondig worden geïnspecteerd. De trein zal ook open zijn voor het publiek op de open dagen van de beurs, waardoor de toekomstige passagiers van Berlijn de kans krijgen om hun eigen eerste indrukken van “hun” nieuwe S-Bahn te krijgen. De trein zelf is een echte “Berliner”: hij is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd door twee bedrijven met een diepe wortels in Berlijn en de 106 nieuwe treinen zijn precies afgestemd op de behoeften van de stad. Foto’s Siemens/Stadler

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.