Wintersport met de trein: de voor- en nadelen op een rij

Advertentie

Zie je op tegen de reis naar de wintersport? Denk dan eens over reizen met de trein, in plaats van met de auto, de bus of het vliegtuig. Waarom zou je niet met de trein gaan? Wat dacht je van comfortabel reizen, nieuwe mensen ontmoeten en zo nu en dan even de benen strekken. Er zitten niet alleen voordelen, maar ook nadelen aan. Het is heel persoonlijk of die voordelen opwegen tegen de nadelen. Maar heb jij er nog nooit over nagedacht? Lees hier de voor- en nadelen over wintersport met de trein. Reserveren gaat eenvoudig via NS International.

Voordelen

Treinreizen heeft enkele voordelen. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet.

1. Vakantie begint direct

Eenmaal in de trein begint je vakantie direct! Pak een tijdschrift, zet een muziekje op of lekker surfen op de iPad, de meeste treinen hebben WIFI tegenwoordig. Tijdens de reis kan je eenvoudig een wandeling maken naar de bar voor een bakje koffie of thee. Afhankelijk van het tijdstip is een wijntje ook mogelijk. Verder is het leuk om in contact te komen met andere reizigers. Zo kan je skiverhalen uitwisselen en krijg je leuke ideeën voor een volgende wintersportvakantie.

2. Extra skidag

Na een lange werkdag plof je heerlijk neer in een nachttrein. De brengt je, terwijl je lekker ontspannen uitrust, naar het volgende overstappunt. Dit is vaak de volgende ochtend waarna je tegen de middag op de piste staat. Dit is toch heerlijk in contrast met een autoreis. De terugreis is hetzelfde, lekker skiën tot de middag en terug met de nachttrein. Hierdoor win je misschien wel twee dagen extra skiplezier!

3. Blije kinderen

Je kan je vast zelf nog de lange autoreizen naar het zuiden herinneren? Zijn we er al? Ruziënde kinderen die zich vervelen? Ondanks alle mobiele verleidingen blijft het een lange rit met de auto. In de trein kan je de kinderen afleiden met spelletjes, een stukje lopen, samen lachen en voor je het weet is de reis alweer voorbij. En zeg nu zelf, als de kinderen blij zijn ben je het toch zelf ook?

4. Geen stress bij autoreis

De autoreis duurt al snel een dag en is erg inspannend. Je komt hierdoor vaak moe aan inclusief enkele punten waar je jezelf druk hebt gemaakt over de vele files. Dat is met de trein heel anders, je zit en laat je rijden. Even opletten dat je in de goede trein stapt en verder nergens meer druk over maken. Je kan af en toe naar buiten kijken of je de bergen ziet.

Wat erg leuk is dat enkele spoortrajecten door de skigebieden erg bijzonder zijn. In Zwitserland liggen veel bekende bruggen en dalen. Toeristen van over de hele wereld komen zelfs naar deze gebieden om speciaal de trein te nemen. Beroemde trajecten naar de Bernina en Albula staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze bijzondere treinen neem jij gewoon om van A naar B te komen voor je wintersportvakantie!

Nadelen

Zoals alles hebben treinreizen naast een berg voordelen ook enkele nadelen.

1. Slepen met je spullen

Je skibox op het dak van je auto gooien en vol laden is een klus maar zo gebeurt. Wanneer je met de trein op wintersport gaat zal je al je spullen moeten tillen. Via Google zijn enkele handige blogs te vinden hoe je dit het beste doet zodat je het jezelf makkelijk kan maken.

2. Stress bij overstappen

Helaas hebben treinen soms vertraging. Net als bij files kan het op het spoor tegen zitten. Hoewel de Duitse, Zwitserse, Franse en Oostenrijkse traject beter zijn voorbereid op sneeuw en wind kan het alsnog teveel zijn waardoor vertragingen optreden. Hierdoor kan je een aansluiting missen. Mocht de vertraging langer duren kan je wel geld terug vragen.

3. Het is vrij prijzig

Helaas is het reizen met de trein vaak duurder dan andere opties. Dit is erg jammer! Tegenwoordig wordt reizen met de trein steeds populairder. Als je het betaalbaar wilt houden moet je zo vroeg mogelijk boeken. Het kan zeker helpen als je het weekend kan ontwijken.

4. Lastminute is geen goed idee

Met de trein op wintersport gaan is vooral voor de mensen die lang van te voren hun wintersportvakantie boeken. Als je wilt wachten op het laatste moment, om te kijken waar de beste sneeuw ligt, dan is de trein niet zo handig. Treinreizen moet je ver van te voren vastleggen en reserveren.

NS International

Via internet kan je tegenwoordig alles eenvoudig reserveren. Zo ook je treintickets voor je wintersport vakantie. Wil jij met de trein op wintersport? Klik dan op de onderstaande links naar NS International en reserveer je tickets.

Ondanks een aantal nadelen zijn veel mensen gek op treinreizen naar de sneeuw. Als je het kan opbrengen om de treinreis een onderdeel te laten zijn van je wintersportvakantie dan begint je skivakantie al op het station in Nederland. Je tickets reserveer je eenvoudig via NS International.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.