Voltooiing Hoekse Lijn vertraagd

Advertentie

Voltooiing Hoekse Lijn is vertraagd tot februari 2018. Door verschillende tegenvallers, zoals het meestal gaat, duurt de ombouw van de Hoekse Lijn ook langer dan verwacht. Betrokken partijen betreuren de vertraging en de gevolgen die deze heeft voor reizigers, bewoners en andere belanghebbenden.

Zeezender Radio Veronica Dag

Het begin is er

Ook de bezoekers van het Rock Art (POP-museum) in Hoek van Holland hebben pech dat zij niet met de Metro naar de Zeezender Radio Veronica Dag op 31 augustus a.s. kunnen.
Echter als u een bezoekje brengt aan dit museum, kan men gelijk de ombouw van het drieëntwintig kilometer lange traject dat vier gemeenten doorkruist aan schouwen. Dus twee vliegen in één klap. Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop bij de oplevering van de Hoekse Lijn en worden op dit gebied geen concessies gedaan.
Reizigers en omwonenden
De hoogste prioriteit gaat deze zomer uit naar het zo snel mogelijk afronden van de ombouw, zodat bewoners langs de lijn vanaf september geen overlast meer ervaren van de werkzaamheden. Voor reizigers op de Hoekse Lijn betekent de nieuwe planning dat zij tot in februari 2018 zijn aangewezen op het vervangend busvervoer.

Dus toch 31 augustus even naar Hoek van Holland, om deze historische dag mee te maken. Geen trein meer en de metro is nog niet klaar, dus als je niet met de auto ga neem de bus van de RET. Deze doet nu  vervangend vervoer de voor oude trein en toekomstige metro maar deze stopt in Hoek van Holland alleen bij het gesloopte  Station bij de Haven. Dan is het nog een kwartiertje lopen. Er is een sneldienst en een stopdienst vanuit Schiedam. De 711 en 713, wij weten niet welke van de 2 de sneldienst is. Er is wel een bushalte dichter bij het museum, maar daar stoppen deze bussen helaas niet, hier rijdt Connexxion. Dus even deze hindernis nemen, want een bezoekje aan het Rock Art museum is de moeite waard en zeker nu op Zeezender Radio Veronica Dag.

Foto’s:  Jacqueline Schut.

1 Comment

  1. nothing new here, the new metro line in Edmonton alberta Canada was delayed about 2 years as it was nearly impossible to connect the new signalling system(thale) to the existing system.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.