Vliegensvlug naar Düsseldorf Airport

Advertentie

Er vervallen rechtstreekse treinverbindingen, maar er komen ook nieuwe bij. Nederlanders kunnen voor het eerst rechtstreeks met de trein naar Düsseldorf Airport. Op dit moment is nog een overstap nodig op het centraal station van de Duitse stad, maar met ingang van april volgend jaar is dat niet meer nodig. De Duitse spoorwegen verbindt Düsseldorf Airport vanaf 6 april 2017 met Arnhem. De regionale RE19 rijdt vanaf 5.44 uur elk uur via Zevenaar en een aantal Duitse tussenstations naar de luchthaven. Daardoor kunnen reizigers die een vroege verre vlucht pakken ruim op tijd op de luchthaven zijn. De eerste trein arriveert om 7.24 uur op Düsseldorf Airport.
Veel eerder
De RE19 komt ruim anderhalf uur eerder aan op de luchthaven dan de ICE, waarvan veel Nederlanders nu nog met een overstap gebruik maken. Vooral reizigers die een vakantie- of zakenvlucht met airberlin naar bijvoorbeeld New York, Miami of Curaçao maken hoeven straks niet meer met de auto naar Düsseldorf Airport.
De exacte treinroute voert van Arnhem Centraal langs Zevenaar, Emmerich, Prast, Millingen, Empel, Haldern, Mehrhoog, Feldmark, Wesel, Friedrichfeld, Voerde, Dinslaken, Holten, Sterkrade, Oberhausen HB en Duisburg HB naar Düsseldorf Airport. Daarna rijdt de trein nog door naar Düsseldorf HB.