VIENNA-Train

Advertentie

Na het grote succes en de overweldigende bezoekersaantallen zal ook dit jaar weer de VIENNA-Train, de speciale tentoonstelling voor fabrikanten van modelspoorbaan kleine series en accessoires, van hoge kwaliteit messing modellen, interessante handgemaakte modellen en aanverwante accessoires weer gehouden worden. Allemaal bijzonderheden in aanvulling op de unieke modelspoorbaan.
Al vele jaren zijn Modelspoor modellen en accessoires geproduceerd door bekende bedrijven in grote series en grote hoeveelheden en verkocht via de speelgoedhandel en modeltreinwinkels te zien en te bewonderen. Deze grote producenten met bekende namen hebben behoefte aan een geschikte markt voor hun producten in grote aantallen zo’n duizend stuks per model.
Maar de Modelbouwer, in het Duits Modellbahner, wil ook modellen met iets speciaals: speciale locomotieven en rijtuigen en toebehoren uit een bepaalde periode. De VIENNA-Train is het domein van kleine partijfabrikanten. Aangezien de aantallen van elk model ongeveer 100 stuks is, zijn speciale fabricagetechnieken nodig en vooral veel HANDWORK in de meeste gevallen. De modellen zijn meestal gemaakt in messing of andere metalen, nauwkeurige gesoldeerd en geschilderd. De kwaliteit van de modellen is zeer hoog en daarom zijn ze zeer gewild als verzamelaarsmodellen. De prijs is er natuurlijk ook op gebaseerd.
Een van de exposanten op deze Messe is “de Kleinserienhersteller”: FERRO-TRAIN – LEOPOLD HALLING – STÄNGL MODELLBAHNEN Die op deze grote beurs staat met een Tandrad trein.
Mocht u interesse hebben de beurs wordt gehouden in het Expo gebouw Messeplatz 1, 1020 Wenen, de mooie hofdstad van Oostenrijk. Deze is ook de moeite waard om te bezoeken van 25.-28. Oktober 2018