Vertragingen NS door sneeuw (5 dec.)

Advertentie

Met veel trots hebben wij vorige week bericht dat er tijdens het verkeersinfarct van 29 november jl. de NS totaal geen problemen hadden.  Met veel trots wisten wij te melden dat ProRail Koning Winter had verslagen en dat de slag om de wissel was gewonnen door ProRail.
ProRail had flink uitgepakt om tot deze keiharde overwinning te komen, honderden wissels werden verwarmd en meerdere oefeningen met speciale dienstregelingen werden gedaan om tot het resultaat van 29 november te komen. Om Koning Winter op de hoogte te brengen werd er zelfs een heus persbericht gelanceerd waarin vermeld werd dat de NS “winterklaar” was.

Helaas werd het 4 december en Koning Winter liet het er niet bij zitten. Gisteren sloeg de winter keihard terug met vele vertragingen, storingen en chaos op de stations met uiteindelijk het verzoek tot een spoeddebat van GroenLinks. Nu was er ook wel in korte tijd zeer veel sneeuw gevallen en had ProRail hier waarschijnlijk niet op gerekend tijdens alle tests en verbeteringen wat wel blijkt uit de onderstaande commercial:

Op dit moment, zondagochtend, rijden alle treinen weer volgens de dienstregeling en lijken alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar wanneer ik op de site van het KNMI kijk dan lijkt dit ook te gelden voor de sneeuw zelf. Voorlopig is de stand ProRail, Koning Winter, 1 tegen 1.

Wel is de afgelopen dagen ideaal geweest om foto’s te maken voor onze eerste fotowedstrijd “Treinen in de sneeuw”. Deelnemen is helemaal gratis en kan tot en met 25 december.

Het laatste nieuws over vertragingen en storingen kunt u hier vinden. Discussiëren over de NS, ProRail en Koning Winter kan hier.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.