Vertraagde Fyra jaar later naar Brussel

Advertentie

Al is het al maanden, misschien al jaren bekend, de nieuwe hogesnelheidstrein Fyra gaat pas op z’n vroegst eind 2011 naar Brussel doorrijden. De plannig was veel eerder om de uit Nederland vertrekkende passagiers door te laten rijden naar België, maar de Belgische spoorwegen liggen dwars op de rail. Zij willen geen oud materieel op het nieuwe hsl-traject. De NS vindt dit natuurlijk heel spijtig , want nu is er nog steeds geen echte HSL verbinding met onze zuider buren, al is de spoorbaan zelf wel klaar. Wij zullen het dus nog even met de Benelux trein moeten doen, al rijdt de Fyra al wel in Nederland op het hsl-traject tussen Amsterdam-Schiphol-Rotterdam. Alles is te weten aan het feit dat de treinen de V 250 van de Italiaanse firma AnsaldoBreda nog niet klaar zijn.

1 Comment

  1. Info is niet helemaal correct. Het is niet zozeer dat de belgen geen oude treinen over de HSL willen hebben, ook op het belgische deel van de NMBS rijdt oud materieel. NS en NMBS kunnen het niet eens worden over de inkomsten verdeling, zie artikel http://www.treinreiziger.nl/actueel/binnenland/rover_wil_meer_treinen_via_hsl-142546.

    NS had naar het locov aangegeven bij de dienstregeling 2010 dat men de Benelux vanaf het voorjaar 2010 naar de HSL had willen verplaatsen. Toen dat niet lukte, was de planning herzien naar december dit jaar, dat dus ook niet gaat lukken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.