Verklein je footprint en ga op vakantie met de trein

Advertentie

Thalys

De trein is een ideaal vervoermiddel voor je vakantie en het aanbod aan mooie reizen neemt met rasse schreden toe. Steeds meer Nederlanders reizen in de vakantie met de trein naar het buitenland, omdat zij hun ecologische footprint willen verkleinen. Daarnaast zijn de internationale verbindingen de afgelopen jaren sterk verbeterd en dat maakt met de trein reizen een stuk aantrekkelijker.

Duurzaam alternatief

De Europese Unie riep 2021 al uit tot het Europese jaar van de spoorwegen. Dit om de trein als duurzaam vervoer te bevorderen. Spoorwegmaatschappijen zijn al jarenlang bezig om steeds milieuvriendelijker te worden. Energie vergelijken, duurzaam energie opwekken, het elektriciteitsgebruik verminderen; er zijn al grote stappen gezet. Ook bij de NS heeft energie vergelijken al tot tal van energiebesparende maatregelen geleid. Zo rijden alle treinen al enige tijd op groene stroom. Hoogste tijd dus om weer eens wat vaker de trein te pakken.

Mooie treinreizen binnen Europa

De trein is een perfecte keuze voor een stedentrip. Mooie Europese steden als Berlijn, Londen en Parijs zijn snel en makkelijk per spoor te bezoeken. Wil je eens wat anders, overweeg dan om met de trein naar en door Zwitserland te reizen. Vanaf Basel kun je in alle richtingen aansluitingen pakken. Het houdt de Alpendorpen lekker schoon en bovendien is er van alles te zien en te doen zonder de auto nodig te hebben. Wil je genieten van de mooiste uitzichten op de bergen waar je met de auto niet kunt komen? Neem dan de Glacier Express. Die voert je in een kleine acht uur over 291 bruggen, door 91 tunnels en over een meer dan 2000 meter hoge bergpas. Verder is in Zweden de Arctic Circle een absolute aanrader en in Noorwegen de Bergensbanen. Wie voordelig meerdere hotspots in Europa wil aandoen, kan het beste kiezen voor een Interrail Pass. Hiermee kun je onbeperkt reizen door heel Europa.

Mooie treinreizen buiten Europa

De meest bekende treinreis is misschien wel de Transsiberië Express. Het is de langste treinreis ter wereld, waarbij je meer dan 9000 kilometer spoor aflegt. Onderweg doorkruis je maar liefst zeven tijdzones. Deze transcontinentale spoorlijn voert je van Moskou naar Vladivostok en onderweg ontdek je de desolate woestijn, uitgestrekte grassteppes en tal van andere natuurwonderen. Liefhebbers van tropische landschappen halen hun hart op in Sri Lanka met de treinreis van Kandy naar Ella. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten op de theeplantages en watervallen. Wil je even terug in de tijd en je vergapen aan de Afrikaanse wildernis? Neem dan de moderne Pride of Africa trein in de stijl van de jaren 20. In deze driedaagse tocht reis je van Kaapstad naar Tanzania, waarbij je onderweg de Victoriawatervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe aandoet.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.