Västtrafik

Advertentie

Alstom heeft een nieuw contract getekend met exploitant Västtrafik (Zweden) voor de revisie en renovatie van de door Alstom geproduceerde wagens. Het werk wordt uitgevoerd in Motala, een bedrijf dat gespecialiseerd is in renovatie en zwaar onderhoud. Werken zijn gepland om in het najaar van dit jaar te beginnen en eind 2020 te voltooien. Het vorige Motala Train-bedrijf, zoals het bekend was voor de overname door Alstom, heeft al deze werkzaamheden uitgevoerd. Alstom heeft grote ervaring als toonaangevende leverancier van diensten, waaronder ook voor niet-Alstom-wagens. De voornamelijk uitwendige renovatie behelst de reparatie en het schilderen, terwijl ook de binnenkant van de voertuigen voorzien van nieuwe wanden, plafond, vloer, stoelen.
Alstom ziet dit contract als een belangrijke mijlpaal om zijn aanwezigheid in deze regio. Het vestigt voor het depot in Motala als een centrum voor grote renovaties en revisies. Onze medewerkers hebben al veel ervaring met deze treinen en kunnen de bestaande lokale competentie efficiënt gebruiken om dit project met hoge kwaliteit en precisie te leveren “, zegt Björn Asplund, Managing Director van Alstom Sweden.
Västtrafik exploiteert deze treinen voornamelijk in het pendeldienst op de route Göteborg-Borås en Uddevalla-Borås-Varberg. Naast deze treinen rijdt Västtrafik een vloot met verschillende voertuigtypes, waaronder 27 Alstom Coradia Nordic treinen, in de Göteborgse regio, die alle door Alstom in de depot van Göteborg worden bewaard.