Van klein tot Groot op AD Dordt in Stoom

Advertentie

Van het kleinste modelspoortreinje Spurdrei tot de grootste SSN Locomotieven zijn te zien op het AD Dordt in Stoom evenement. Het is ook een feest om met de kinderen van klein tot Groot naar Dordrecht te gaan. Om precies te zijn het komende weekend 25, 26 & 27 mei 2018 wordt voor de 18e keer het omvangrijkste stoomevenement in Europa in Dordrecht, gehouden. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, Het ‘Stoomrondje Dordt’. Zoals altijd wordt het evenement op vrijdagavond geopend met de vlootschouw. Dit spectaculaire openingsnummer met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur.
Zaterdag 26 en zondag 27 mei is het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, waar Treinennieuws bijna alle modelspoorschalen inclusief het kleine Spurdrei op de baan zet. Spurdrei is een modeltreintje in de schaal 1:450 (zo groot of beter gezegd zo klein als een balpen). Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoom-machines en modelschepen in een grote modelbouwshow in de Modelbouwhal, die je met een gratis bus of boot kant bereiken. Treinennieuws.nl is dit jaar weer van de partij. Wij laten diverse modelspoorschalen zien. Van Märklin Maxi tot en met T-Gauge en hopen nieuwe modelspoorders te maken. Maar ook is de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten mogelijk. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig! Maar er is meer. In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoom-machines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid. ’s Avonds zijn de havenkades en schepen bijzonder verlicht en vinden er diverse optredens plaats.
Deze You Tube video’s laten zien hoe het in 2016 was

Dordt in Stoom zonder stoomtreinen kan natuurlijk niet. Tijdens AD Dordt in Stoom 2018 vertrekt op zaterdag en zondag elk uur een stoomtrein van de Baanhoekweg (bij Surfclub) naar station Dordrecht CS en vv. De trein staat hier ongeveer twintig minuten. Tussen de Baanhoekweg (bij Surfclub) en de Modelbouwshow aan de Kerkeplaat rijden bussen.
STOOMTREIN
Tijdens AD Dordt in Stoom 2018 vertrekt op zaterdag en zondag elk uur een stoomtrein van de Baanhoekweg (bij Surfclub) naar station Dordrecht CS en vv. De trein staat hier ongeveer twintig minuten. Tussen de Baanhoekweg (bij Surfclub) en de Modelbouwshow aan de Kerkeplaat rijden bussen. Deze ritten worden verzorg door Stoom Stichting Nederland, beter bekend onder de naam SSN.
Locatie: Dordrecht CS – Baanhoekweg (bij Surfclub) vv
Dienstregeling (onder voorbehoud):
Vertrek CS vanaf perron 1b: 09.49 – 10.49 – 11.49 – 12.49 – 13.49 – 14.49 – 15.49 – 16.49 u
Vertrek Baanhoekweg: 10.30 – 11.30 – 12.30 – 13.30 – 14.30 – 15.30 – 16.30 – 17.30 u
Entree: Stoomrondje Dordt of los kaartje

De volgende stoomtreinen op de foto’s van de SSN nemen deel aan AD Dordt in Stoom:

Afbeeldingsresultaat voor Stoomlocomotief 01 1075

Stoomlocomotief 01 1075                                           
Bouwjaar : 1940
Fabrikant : Kraus Maffei München
Lengte : 15,5 meter
Gewicht : 102 ton
Max snelheid : 85 km per uur
Sterkte : 1.430 Pk

Stoomlocomotief 65018

Bouwjaar : 1956
Fabrikant : Schwartzkopf Berlin
Lengte : 24.2 meter
Gewicht : 192 ton
Max snelheid : 140 km per uur
Sterkte : 2.350 PK